Trygge miljøer skaper trygge barn - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:30 - 19:30
Varighet: 2 timer
Pris: 990

Vi tilbyr nettkurs om trygge miljøer skaper trygge barn. Aktivitetsplikten i barnehage og skole skal sikre at alle barn opplever å ha et trygt og godt barnehage- og skolemiljø. Hvordan skal vi forstå regelverket - hva betyr det i praksis?

Innhold:
Hvordan dette løses er ulikt, en «oppskrift» passer ikke alle. Det er likevel noen kjennetegn ved miljøer som ivaretar barna på en god måte. Å jobbe forebyggende med relasjoner mellom barn og mellom barn og voksne er viktig. Å lytte til det barn forteller i samtaler med «barnets beste-brillene» på er vesentlig. Å ta hensyn til enkeltbarn fremfor hele gruppen er utfordrende og kan ikke alltid løses på en enkel måte.

Hvordan stiller du de gode spørsmålene som inviterer til samtale og som gir deg informasjon om barnets situasjon? Hvordan tilrettelegger vi i en hektisk hverdag? Profesjonelle voksne i møte med sårbare barn har behov for å kjenne en trygghet i arbeidet. På dette kurset får du kunnskap og verktøy du kan bruke i hverdagen.

Agenda:
• Relasjonskompetanse
• Barnesamtaler
• Kommunikasjon og samarbeid i personalet
• Kommunikasjon og samarbeid med foreldre
• Inkluderende praksis
• Den profesjonelle voksne

Agenda: Linda Hojem

Linda Hojem er pedagogisk psykologisk rådgiver for barnehage og skole. Hun har master i spesialpedagogikk og utdanning innen rådgivning og veiledning, samt innen ledelse på organisasjonsutvikling og endringsarbeid. Linda har mange års erfaring fra arbeid i barnehage og skole. Hun har jobbet hos Statsforvalteren med å koordinere arbeidet på barnehage- og skolemiljø, og har flere års erfaring fra PP-tjenesten.

For tiden er hun medarbeider i et prosjekt som skal jobbe med mer inkluderende praksis i barnehage og skole i samarbeid med NTNU Samfunnsforskning, samtidig som hun jobber med kompetanseheving i personalgrupper innen tema som barnesamtaler, foreldresamarbeid og regelverk. Linda underviser ved fagskolen AOF på studiet barn med særskilte behov - barnehage. Hos Statsforvalteren og i PP-tjenesten jobbet hun med veiledning av ansatte i barnehage og skole, spesielt med tilpasninger for barn med særskilte behov.

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i barnehage og SFO/AKS

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper