Trygg foran klassen - hvordan styrke elevers presentasjonsteknikk



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr kurs om trygg foran klassen - hvordan styrke elevers presentasjonsteknikk. Opplever du at elever fra "generasjon prestasjon" er stresset, og at dette gir seg utslag i vegring mot å holde presentasjoner foran klassen?

Innhold:
For mange er det å snakke foran en forsamling noe av det mest angstskapende de kan tenke seg. Samtidig er evnen til å vise kompetanse muntlig viktig i skolen. I dette kurset lærer du hvordan du som lærer kan jobbe med presentasjonsteknikk med de stressede elevene. Kurset inneholder praktiske og konkrete øvelser innenfor tema som pust, kroppsspråk, stressmestring, læring og memorering av tekst, og kognitive teknikker for å snu frykt til entusiasme.

Å bli trygg foran klassen handler om å jobbe med elevenes selvfølelse og selvbilde, å gi mot til å gjøre seg synlig foran andre, trygget til å la sin stemme høres. Muntlige presentasjoner er ett av stedene hvor krysningspunktet mellom fagkompetanse og livsmestring er svært synlig.

Kursleder: Jørgen Moltubak

Jørgen Moltubak jobber som lærer i videregående skole og har tidligere erfaring fra ungdomstrinnet. Han er forfatter av bøkene Gnistrende undervisning - håndbok i klasseledelse og undervisningsdesign (2015), Gnistrende samarbeid - håndbok i skoleutvikling for lærere (2016) og Fortellermagi - kunsten å bruke fortellinger i formidling (2017).

Han er også programleder for podcasten Rekk opp hånda. Jørgen har lang erfaring som formidler og kursholder i tema som skoleutvikling og klasseledelse, og han får gnistrende gode tilbakemeldinger. I tillegg til stort engasjement for skole og skoleutvikling, brenner han for improvisasjonsteater og kajakkpadling.