Vi tilbyr truckkurs teams for mat og drikke bransjen. Dette kurset tilbys gratis med midler fra Bransjeprogrammet for mat- og drikkeindustrien. Riktig bruk av truck har stor betydning for sikkerheten for truckfører og annet personell som deltar i arbeidsoperasjoner.
Innhold:
Feilvurderinger kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader på truckfører, øvrig personell samt materiell og omgivelser. Hensikten med opplæringen er å gi truckfører allsidig teoretisk og praktisk opplæring og øvelse i sikker bruk av trucker, slik at ulykker i forbindelse med bruken unngås. Opplæringen skal gi fører så gode kjøreferdigheter at vedkommende selvstendig på en sikker måte skal kunne gjennomføre arbeidsoperasjoner. Truckfører må imidlertid gjennomføre typeopplæring på den trucken som til enhver tid benyttes i tillegg til sertifisert sikkerhetsopplæring.
Dette kurset omfatter alle moduler dvs 1,2,3 og 4 og kombinerer e-læring, virtuelt klasserom / tradisjonelt klasserom, praksis og avtale om oppkjøring. Dersom deltaker har gjennomført modul 1 i løpet av siste tre år, godtgjøres denne.
Målgruppe for kurset:
Disse kursene er gratis for deg som jobber innen mat- og drikkeindustrien. Dette gjelder også for deg som er i jobb, helt eller delvis permittert eller arbeidsledig. Ved påmelding må du oppgi informasjon om bransjetilhørighet, seneste arbeidsgiver og arbeidsmarkedsstatus, men ingen videre dokumentasjon kreves.
Forkunnskaper:
• Du må kunne forstå, snakke og skrive norsk, da all undervisning foregår på norsk
Eksamen / sertifisering:
Opplæringen avsluttes med en praktisk prøve som innbefatter kontroll og oppstilling, kontroll og bruk samt gjennomføring av arbeidsoperasjoner. Bestått praktisk prøve på truck vil være grunnlag for utstedelse av kompetansebevis.