Trinn 2 Målrettet systematisk coaching - samlinger



Kursarrangør: Mentalskolen
Sted: Akershus, Ski
Akershus
Kursadresse: Idrettsveien 28, 1400 Ski (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Kl 09:00 - 17:00 alle dagene
Varighet: 12 dag
Pris: 41.000

Lær hvordan du jobber systematisk og prosessiruebtert mot et avtalt mål med coachee. Øk din forståelse for rammeverket som coaching er basert på, som fag og profesjon. Du må beregne noe tid til øving og kollokviearbeid mellom modulene.

Innhold:
På trinn 2 lærer du dyptgripende og kraftfulle teknikker for endring. I tillegg til å få mye praktisk trening på teknikkene, lærer du om teorien og psykologien som forklarer effekten av dem.

Som coach er en av dine viktigste oppgaver å lede coachingprosessen mot et spesikt, målbart og forhåndsdefinert resultat. Gjør du ikke dette og lar hvert møte være opp til tilfeldigheter, vil også resultatene bli deretter. For å kunne gi de gode varige resultatene gang på gang og ikke bare innimellom, må du ha et system som ivaretar strukturen for fremdrift. På dette trinnet vil du i tillegg til å lære mange nye dyptgripende og effektive teknikker lære deg rammeverket av hvordan forstå coaching som fag og profesjon. Du lærer hvordan du jobber prosessuelt mot et avtalt mål og hvordan du skiller prosessmål fra de enkelte timene i en prosess og hvordan det hele henger sammen. Du får strukturen for hvordan du legger opp et coachingforløp og lærer å lytte etter de mønstre som hindrer ønsket utvikling.

Modul 1; Kartlegging for endringsarbeid
• Forståelse, endring og strategiprosess
• lytte etter mønstre og meta-programmer
For å ta eierskap og kontroll over coachingprosessen er det essensielt at du som coach gjør et grundig karleggingsarbeid. Dette arbeidet vil være grunnlaget for resten av prosessen med din coachee, enten du vil jobbe 1:1, team eller bedrifter.

Modul 2; Øvelser for endring: Coaching Genius
Ditt dypdykk i Nevrosemantikk og forståelsen av hvordan hjernen ikke jobber lineært men har sin egen logikk (psyko-logikk).
Du lærer hvordan meningslagene er skrudd sammen og hvordan du jakter på de øverste meningslagene som holder alt det andre sammen.
10-14 nye kraftfulle modeller for endringsarbeid

Modul 3; En Coachingprosessen fra A til Å
• Hvordan få en bestilling på en coachingprosess og vite at dette er det reelle og viktigste for coachee å ta tak i.
• Hvordan strukturere videre samtaler så du vet at dere jobber i riktig retning og mot det målet som er forhåndsdefinert og avtalt i starten av prosessen.
• Hvordan forstå hva som er forskjell på mål for en prosess og bestilling av en time og hva er egentlig et godt nok bevis på at en endring har skjedd?

Modul 4; Praktisk Coaching
Vi setter sammen alt vi har lært til nå og øver og øver. 3 dager til ende med feedback og refleksjoner underveis for å virkelig få maksimalt ut av hver eneste øvingsrunde.

Velkommen til en coachingfest!

Kursledere:
Jeanette Sleveland har jobbet fulltid med utvikling av mennesker og organisasjoner siden 2006, i hovedsak via utdanning, kurs og bedriftsinterne prosesser. Hun har sertifisert og utdannet hundrevis av coacher og ledere i coaching og coachende lederskap. Hun har holdt foredrag, kurs og undervist på CoachTeam - House of Leadership sin leder- og coach utdanning fra 2006 til 2020. I perioder har hun også undervist på ulike høyskoler og universiteter, blant annet Atlantis Medisinske Høyskole, Active Education (samarbeid med Høgskolen i Innlandet) og CoachTeam – House of Leadership sitt samarbeid med Universitet i Agders (UiA) etterutdanningsprogram på studiet: Kreativ ledelse og coaching.

Mariann Deila har siden 2013 bidratt til enkeltpersoners og gruppers vekst og framgang, gjennom drift av eget firma i Porsgrunn. Hun coacher en-til-en, i tillegg til å holde kurs og workshops i selvledelse, kommunikasjon og coaching. Mariann er, som Jeanette, en av kun fem internasjonalt sertifiserte trenere i Norge innen sitt fagfelt, som betyr at hun er kvalifisert til å kurse og sertifisere andre coacher innen nevrosemantikk. I tillegg til å jobbe med coaching og kurs, er Mariann fysisk trener, og har ukentlige gruppetreninger både offline og online.

Krav til forkunnskap:
Dette trinnet krever at du har noe forkunnskaper om coaching. Det kan være trinn1, NLP Practitioner eller annen relevant basiskunnskap om kommunikasjon og coaching. Er du i tvil om du kvalifiserer så ta kontakt, så finner vi ut av det sammen.

Pensum:
Coaching Genius Manual av Michael Hall
The Quantum Leap Coach System av Femke Mortimore
Kursmateriell i egen kursportal (inkluderer videomoduler, skriv, oppgaver)

TIlleggslitteratur:
Figuring out People av Michael Hall

Sertifiseringer:
Dette kurset gir deg internasjonal sertifisering i Coaching Genius, flaggskipet innen nevrosemantikken. Det utgjør også andre modul av tre for å bli internasjonalt sertifisert Meta-Coach under paraplyen "The International Society of NeuroSemantics".

Datoer for samlinger:
Introdag: 9.12.2021 (på nett fra 9-12)
Modul 1: 19.-21.1.2022
Modul 2: 14.-16.2.2022
Modul 3: 16.-18.3.2022
Modul 4: 27.-29.4.2022