Treskjæringskurs - 7 uker



Sted: Vålerenga kultursenter
          Oslo, Vålerenga
Kursadresse: Østerdalsgata 1, 0658 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Mandager kl 17:00 - 20:30
Onsdager kl 10:00 - 14:00 og kl 17:00 - 20:30
Torsdager kl 17:00 - 20:30
Varighet: 7 ganger
Pris: 3.675

Vålerenga kultursenter tilbyr helgekurs og faste ukentlige kurs i treskjæring hver mandag og torsdag. Her lærer du å skjære i tre. Et materiale som er levende, varmt og miljøvennlig. Tre er en fornybar ressurs med stort potensiale som aldri går av moten.

Innhold:
Det er ikke uten grunn at folk i utallige år har skjært og formet i treverk. Her kan du finne en hobby, eller kanskje et yrke som kan gi glede både for deg og fremtidige generasjoner. I tillegg til at du bidrar til å holde liv i en gammel norsk håndverkstradisjon.

Du kan selv velge hva du vil jobbe med på kurset men det anbefales å begynne med karveskurd for så å jobbe seg gjennom dragestilen før man begir seg ut på akantusskjæring. Ønsker du å jobbe helt utradisjonelt er dette også ok. Du lærer grunnleggende skjæreteknikker og den enkelte undervises ut i fra sitt faglige nivå. Du vil etterhvert bli i stand til å jobbe selvstendig innenfor flere forskjellige stilarter.

Dersom du er helt ny kan du få utdelt et emne med et ferdig mønster og bli veiledet igjennom prosessen steg for steg. Har du mer erfaring kan du jobbe friere og med egne prosjekter. Det vil også undervises i ornamentikktegning dersom dette er ønskelig.

Kursholder:
Kurset holdes av Sindre Hovde.

Kursmateriell:
Du får låne alt du trenger av verktøy.Pris for emne vil komme i tillegg. Normalt vil dette ligge på 100-400 kr avhengig av hva du vil lage.

Målgruppe:
For alle som ønsker å lære treskjæring