Treffpunkt - møteplass for barn og unge



Kursarrangør: Kreftforeningen
Sted: Molde Sanitetsforening
          Møre og Romsdal, Molde
Kursadresse: Bjørnstjerne Bjørnsonsveg 12, 6412 Molde (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager, kl 16:30 - 18:30 . en til to kvelder i måneden
Varighet: 2 timer
Pris: Gratis

Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme. Her får de et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke.

Innhold:
Her treffer de andre barn i liknende situasjon som kan skjønne følelser som skyld, angst og uro, sinne og irritasjon, som selv kanskje har hodepine eller vondt i magen. På Treffpunkt treffer barna trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele. Samtale er sentralt på alle Treffpunkt, men praten skjer på barnas premisser.

Det er greit å snakke mye og høyt, det er greit å snakke lite og lavt. Det er greit å snakke om sykdom, savn og sorg, men også om forventning og håp. Og alt mulig imellom. Det er lov å le og ha det gøy! På alle Treffpunkt er det lek, spill og aktiviteter. Barna er med på å bestemme. Noen ganger er det ut på tur, og mat må man alltid ha: varm mat, brødmat eller kveldsmat på bålet, kanskje?

Erfaring viser at barn ofte deler viktige ting mens de holder på med noe annet, som å lage mat eller når de spiser sammen. Treffpunkt finner sted 1 til 2 kvelder i måneden og varer normalt i 2 timer. Det blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest.

Målgruppe:
Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død.