Trafikant i mørket (mørkedemo)



Kursarrangør: Førerkort Experten
Sted: Oslo, Ensjø
Oslo
Kursadresse: Hedmarks gata 15, 0658 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 kveld (3 1/2 time)
Pris: 1.800

Vi tilbyr kurs om trafikant i mørket (mørkedemo). Trafikant i mørket er en del av trafikalt grunnkurs og er obligatorisk for alle med trafikalt grunnkurs etter 2009. Trafikant i mørket er obligatorisk for alle som skal ta førerkort for første gang.

Innhold:
Tar du trafikalt grunnkurs i tiden 16. mars - 31. oktober uten å få gjennomført trafikant i mørket, er beviset gyldig bare i tida 16. mars - 31. oktober det året. For å kunne øvelseskjøre i tida 1. november - 15. mars må du gjennomføre trafikant i mørket. Når du har gjennomført trafikant i mørket, får du tilsendt nytt bevis som gjelder hele året, fra Statens vegvesen.

Avlegger du førerprøve i perioden 16. mars - 31. oktober må du gjennomføre trafikant i mørket senest 31. januar. Personer som er over 25 år er fritatt for deler av trafikalt grunnkurs. Fritaket gjelder ikke førstehjelp og trafikant i mørket. Disse delene må være gjennomført før praktisk førerprøve.

Kursmål:
Du skal gjennom demonstrasjoner ute og i bil forstå hvordan trafikkulykker i mørket kan unngås ved å oppleve og erfare årsaksforhold ved typiske ulykker som skjer i mørket og ha grunnlag for å vurdere risiko ved kjøring i mørket. Bli bevisst hva som er riktig lysbruk og atferd ellers ved kjøring, parkering og nødstopp i mørket.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs om trafikant i mørket (mørkedemo)