Toppturkurs i Jotunheimen - HurrunganeKursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Oppmøte torsdag kveld kl 16:00 inngangen til Ringsdalen
          Oppland, Lom
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Torsdag - søndag
Varighet: 4 dager
Pris: 3.490

I Hurrungane finner du Norges spenstigste topper som Store Skagastølstind, Store Ringstind, Store Dyrhaugstind, Gjertvasstind og Styggedalstindene. Flere av disse kan by på fantastiske nedkjøringer! Vi plukker de beste "skitoppene" og legger energien i planlegging av trygge veivalg.

Toppturkurset er for den videregående skikjøreren som ønsker å oppsøke bratt terreng. Vi sover i telt, som er sosialt og trivelig.

Program

Oppmøte ved inngangen til Ringsdalen kl. 16.00. Ta med mobil i tilfelle du ikke finner leirplassen. Torsdag kveld finner vi oss en egnet teltplass ved inngangen til Ringsdalen og har dette som utgangspunkt for turene. Første kvelden blir det gjennomgang av forventninger, tursekk og turplanlegging for neste dagstur. De neste dagene blir det tur og gjennomgang av temaer. Du vil også lære om hvordan man best mulig planlegger og gjennomfører en topptur. Sentrale emner vil være veivalg, vurdering av skredfare og riktig valg av utstyr

Avslutning søndag ettermiddag ca. kl. 16.00.

Kost og losji
Du må selv ta med mat og drikke til kurset. DNT stiller med et lagstelt som egner seg for fellessamlinger og matlaging. Dere må imidlertid ha med eget telt for overnatting egnet for vinterforhold. Primus med tilhørende kokekar og brensel til matlaging/snøsmelting vil være nødvendig.

Transport
Deltakerne ordner selv med transport t/r Turtagrø. Kursleder vil ta kontakt for å forsøke å koordinere transport fra Oslo. Gi beskjed ved påmelding om du disponerer bil og kan ha med passasjerer som spleiser på utgiftene.

Målgruppe for kurset

Forkunnskaper
Dette er et videregående kurs for de som søker bratt terreng. Du må være fjellvant og ha erfaring med kjøring i bratt terreng om vinteren for å få fullt utbytte av kurset. Turene kan være lange med en del stigning, og krever god kondisjon.

Aldersgrense 18 år.

Kursmateriell

Personlig utstyr:
Skiutstyr: ski med tilhørende feller, staver og støvler. Skiutstyret MÅ være Randonee-utstyr eller brede telemarksski med stive støvler og med feller tilpasset skiene. Fjellski er ikke et alternativ for dette kurset.

Turutstyr: blant annet klatreutstyr, kart, kompass, skredsøker (kan leies), snøspade, søkestang, førstehjelp, vindsekk, snøbriller, termos, drikkeflaske og dagstursekk.

Bekledning for vinterfjellet: blant annet vindtett og vannavstøtende jakke og bukse, lue, vindvotter, votter, hansker, tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.

Ta også med klær og sko til å bruke inne på overnattingsstedet, laken-/sovepose og håndkle.

Om Kursagenten.no

Kursagenten er Norges største formidlingstjeneste for kurs. Søk blant alle typer kurs for bedrifter og privatpersoner.

Kundeservice

Finner du ikke kurset du er på jakt etter?
Kontakt oss gjerne så kan vi hjelpe deg.

Annonsere kurs?

Vil du ha flere kursdeltakere?
Da er vi her til a hjelpe deg.

Vi du vite mer hvordan vi kan hjelpe deg og ditt firma?

©Kursagenten AS
Orgnr 984 246 595 MVA
Fekjan 13, 1394 Nesbru
Tlf: 417 65 300

Vi tar ikke ansvar for innhold som tilhører våre medlemmer. Dette gjelder kursoppføringer, artikler og eksterne lenker.