Toppturer i Jotunheimen - 2000 metertopper på Turtagrø(20-40år)Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Jotunheimen - Turtagrø
          Oppland, Lom
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: fra 1.900

Er du en toppturfan? Vil du prøve nye utfordringer? Bli med på topper midt i Norges topptureldorado Hurrungane!

Dette er en tur for de som er erfarne med topptur, teltliv på vinteren og er i god fysisk form. Dette blir en lang og utfordrende tur, så det er viktig at deltakerne har erfaring samt riktig utstyr.

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møter på Turtagrø hotell fredag klokka 21.00. Vi legger opp til at deltakere og turledere kommer seg inn med bil selv. Vi kommer til å legge opp til felleskjøring dersom det passer for alle. Dette avtales nærmere med turlederne for turen. Vi samles på Turtagrø og pakker klart utstyret til en liten tur bort til leirområdet vårt. Resten av kvelden bruker vi på å sette opp leir, lage middag og ta en prat om de neste dagenes turplaner.

Dag 2 - Turdag

Den første dagen på topptur er alltid litt spennende. Nye folk, nytt område, kanskje nytt utstyr, hvordan er været i forhold til værmeldingen, og så videre. Mye usikkerhet og mye spenning. Turtagrø er uansett et meget godt utgangspunkt for topptur på denne årstiden. Mulighetene finnes nesten alle 360 gradene rundt oss. I utgangspunktet er det opp til turlederne og gruppen i felleskap å avgjøre turens mål, basert på gruppens størrelse og ferdigheter samt rådende vær og føreforhold. Men det kan likevel være gøy å komme med noen drømmeforslag dersom været og føret er slik det burde være. En topp som Dyrhaugstind får mye oppmerksomhet fordi det er en relativt trygg topp med stabil stigning, som ved rett rutevalg aldri blir veldig bratt. Det samme gjelder Store Soleibotntind. To gode alternativer på en første dag. Vi skal uansett være ute hele dagen, så pass på å lage en god niste og fyll opp godt med vann! Vel tilbake i leir lager vi middag sammen på primus og setter føttene høyt i lufta, før vi finner soveposene for kvelden.

Dag 3 - Turdag

Andre toppturdag. Kanskje er været bedre idag, kanskje er det verre? Vi må uansett komme oss ut på tur. Dersom vi er heldige med været kan kanskje Store Ringstind være et godt alternativ. Dette vet vi er drømmetoppen til mange i Jotunheimen. Med litt verre forhold, kanskje Fannaråken eller Steindalsnosi er bedre?

Dag 4 - Planlagt turslutt

Denne dagen går mye til reise, selv om man kan få en kort tur om man står opp grytidlig. Et alternativ kan være å rive leir og forflytte seg mot Oslo over Sognefjellet og muligens bevege seg opp mot Smørstabreen. Her ligger det topper som perler på en snor. Kanskje rekker vi til Kalven. Hvis ikke, så ligger Storbreatinden enda nærmere riksveien, klar for utforsking! Vi avslutter turen cirka 16.00 og kjører fornøyde hjemover mot Oslo.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

PS: Som allerede nevnt kan været endre seg fort i dette området. Er vær- og føreforholdene i dette området dårlige i dette tidsrommet finner vi et alternativt sted å være på tur. Dette vurderer vi fortløpende opp mot turstart og gir beskjed om det blir endringer. Det er en forutsetning for turen at Sognefjellsveien og/eller Tindefjellsvegen har åpnet for sesongen for at turen kan gjennomføres.

Målgruppe for kurset

Vanskelighetsgrad Svært krevende

Krav til deltakere:
• Ha vært med på minst 3 toppturer på snø med minimum 35 graders helning
• Beherske skikjøring på variert føre ved 35 graders helning
• Ha erfaring med kameratredning/skredredning
• Være fortrolig/vant med å bruke skredsøker, isøks og stegjern. Flere av turens topper krever bruk av isøks og/eller stegjern for å nå toppen.

Vis flere tilsvarende kurs:

Om Kursagenten.no

Kursagenten er Norges største formidlingstjeneste for kurs. Søk blant alle typer kurs for bedrifter og privatpersoner.

Kundeservice

Finner du ikke kurset du er på jakt etter?
Kontakt oss gjerne så kan vi hjelpe deg.

Annonsere kurs?

Vil du ha flere kursdeltakere?
Da er vi her til a hjelpe deg.

Vi du vite mer hvordan vi kan hjelpe deg og ditt firma?

©Kursagenten AS
Orgnr 984 246 595 MVA
Fekjan 13, 1394 Nesbru
Tlf: 417 65 300

Vi tar ikke ansvar for innhold som tilhører våre medlemmer. Dette gjelder kursoppføringer, artikler og eksterne lenker.