Tidlig tilpasset leseopplæring



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Grand Hotel Terminus
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Zander Kaaes gate 6, 5015 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Vi tilbyr kurs om tidlig tilpasset leseopplæring. Skal du drive leseopplæring på 1. og 2. trinn? Er du forberedt på en klasse hvor ingen heldigvis er like - men det samtidig gjør at elevene trenger ulik opplæring fra deg? Trenger du tips om hva du kan gjøre?

Innhold:
Endringer i opplæringsloven stiller tydeligere krav til tidlig innsats og tilpasset opplæring. Alle elever som «henger etter» skal få treffsikker og tilpasset opplæring i lesing og skriving på 1 - 4 trinn. Hvordan kan vi klare å gjennomføre tidlig innsats i klasserommet? Hvordan kan vi forebygge lese- og skrivevansker? Hvordan planlegge og organisere for individtilpasset opplæring i full klasse?

I dette kurset jobbes det både praktisk og teoretisk med tilnærminger til hvordan vi kan arbeide med leseopplæringen for de minste skolebarna. Du får gode tips om nyttige verktøy og læremidler, samt en rekke praktiske eksempler på hvordan du kan gi alle elever god og tilpasset undervisning i full klasse.

Kursholder fokuserer på motivasjon for læring, og på hvordan vi kan legge til rette for at alle elever opplever både å mestre på sitt nivå og å bli utfordret for videre læring. Alle kursdeltakere får med seg et hefte med kopioriginaler, tips og triks, spill og plansjer etter endt kursdag. Kursavgiften inkluderer lunsj.

Agenda:
• Hva er god lesestart
• Tilpasset leseopplæring - til alle
• Organisering og tilrettelegging i klasserommet
• Samarbeidslæring - elever som ressurs
• Materiell og organiseringsformer
• Tips og ideer

Kursleder: Linda Kristin Bjugn

Linda Kristin Bjugn er utdannet allmennlærer med tilleggsutdanning i grunnfag idrett og videreutdanning i lesing og skriving. Linda har nesten 30 års erfaring fra grunnskolen, der hun det meste av tiden har vært kontaktlærer i småskolen. Hun har i mange år også hatt ansvaret for lesekurs for ulike elevgrupper, og er lærerspesialist i norsk med vekt på småskolen. Linda er kurset i KAGAN Cooperative Learning og dette speiler undervisningen i alle fag. Linda er også konsulent for GAN Aschehoug.