Temakurs: Urban sketching: Tegning, akvarell, blandede teknikker



Kursarrangør: Tine Busk
Sted: Algarvekysten, ved Tavira
          Utlandet, Portugal
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ankomst og avreise lørdag, kurs fra søndag Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 uke
Pris: 14.800

Vi tilbyr Temauke - Urban sketching på Algarvekysten, Portugal. Temaukene bygger på basiskurset på ulike måter. Hver uke har sitt tema og fokuserer på ulike aspekter ved det å tegne og male. Gjestelærerne vil sette sitt preg på disse ukene med sine ressurser som jeg ønsker at dere skal få gled

En del av konseptet for kurset er at deltakerne får kontakt med portugisiske kunstnere og pedagoger av høy kvalitet. Dette er noe som beriker kontakten med en annen kultur i tillegg til å kunne gi kurset mer bredde og flere dimensjoner. Kursdeltakerne har satt pris på dette fordypende innslaget i portugisisk kultur, der utvekslingen mellom landene blir sterkere.

Temaukene vil i større grad bli ledet av portugisiske gjestelærere. Mye av undervisningen vil derfor foregå på engelsk. Vi har en dynamisk undervisningsform der det er plass til oversettelser og at elever hjelper hverandre, derfor er det ikke et absolutt krav om å beherske engelsk. Snakk med meg hvis dette er en utfordring.

Urban sketching med Mário Linhares
Urban sketching er en global, fri hverdags-tegnekunst der det egentlig ikke er grenser for hva som kan inngå. Det handler om bærbare, lette materialer og å fange øyeblikk, men også langsomme tegninger/akvareller og bruk av et vidt spekter av materialer som kan blandes uten frykt for politisk korrekthet. Det er pur tegne-og maleglede, undring blandet med teknikker når man trenger det. Du blir en «urban sketcher» – noe som gir mange muligheter videre!

Eksursjon:
Etter å ha fått mange nyttige redskaper for å kunne tegne og male det du ønsker, drar vi til Tavira og den mauriske borgen for å bruke det alle har lært. Etter lunsj fortsetter de som ønsker å tegne Taviras pittoreske små gater eller male broene over elven. Basisgruppen og temagruppen kan velge ulike steder og tider til ekskursjonen.

Målgruppe
Kursene er for voksne, deltakerne har vært fra 18 til 83 år. Temakursene er i utgangspunktet for deltakere som allerede har deltatt på basiskurset.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer tegne- og maleutstyr av høy kvalitet. Noe materiell er til felles bruk, men mye vil du også få som en "startpakke" du kan ta med hjem og arbeide videre ut ifra. Noe utstyr vil jeg be dere ta med selv, det vil kun være rimelige produkter det er lett å få tak i (A3-tegneblokk, blyantspisser, filler). Nærmere beskjed om utstyr sender jeg per mail til påmeldte kursdeltagere på et senere tidspunkt.

Du er velkommen til å sette sammen to kurs eller ha et toukers opphold med kurs i én av ukene og fritid den andre.
Følge som ikke deltar på kurset er hjertelig velkommen og inkluderes i gruppen til måltidene. Tilbakemeldingene viser at dette fungerer godt.

NB! Oppholdet er fra lørdag til lørdag. Selve kurset starter søndag.

Alt om kurssammensetninger og annen informasjon er sortert under faner på nettsiden: www.tegnemaleferie.no


Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Du har en unik evne til å finne det positive å bygge videre på for alle fra Picasso til de helt nyfødte kunstnerspirer. Et godt smil, humør, faglig tyngde. Fortsett å utvikle dette flotte konseptet. Jeg vil anbefale det til alle på min vei.
- Erling Skagseth, Lektor og forfatter

Du er presis i tilbakemeldingene og er varm og inkluderende samtidig. Oppgavene er vanskelige, men overkommelige, og du legger dem opp dynamisk slik at vi får mulighet til å velge mye selv, men innenfor samme mål og rammer. Jeg har følt at jeg får til mer enn jeg kunne ane! Jeg fikk en følelse av å mestre noe som var helt utenfor min sfære. Du har valgt noen helt fantastiske steder å jobbe.
- Karoline Waal, lærer, ikke tegnet og malt siden tenårene

Tine er et unikum til å kombinere faglig kunnskap (male / tegne) med menneskekunnskap. Hun skaper glede, gir utfordringer og mye ros. Hun er flink til å tilpasse oppgaver til elever på forskjellig nivå.
- Dianne Wulsin, spesialpedagog på Steinerskolen