Temakurs: Kreativ berikelse



Kursarrangør: Tine Busk
Sted: Algarvekysten, ved Tavira
          Utlandet, Portugal
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: https://tegnemaleglede.wordpress.com/priser/
Varighet: 1 uke
Pris: 16.200
Neste kurs: 05.10.2024 | Vis alle kursdatoer

"Kreativ berikelse" med Tine Busk og gjestelærer, Sandra Ramos, handler om å finne det genuine og insprasjonen. Sandra underviser på Kunsthøgskolen i Lisboa og er en pedagog som virkelig inspirerer!

En del av konseptet for kurset er at deltakerne får kontakt med portugisiske kunstnere og pedagoger av høy kvalitet. Dette er noe som beriker kontakten med en annen kultur i tillegg til å kunne gi kurset mer bredde og flere dimensjoner. Kursdeltakerne har satt pris på dette fordypende innslaget i portugisisk kultur, der utvekslingen mellom landene blir sterkere.

Temaukene vil i større grad bli ledet av portugisiske gjestelærere. Mye av undervisningen vil derfor foregå på engelsk. Vi har en dynamisk undervisningsform der det er plass til oversettelser og at elever hjelper hverandre, derfor er det ikke et absolutt krav om å beherske engelsk. Snakk med meg hvis dette er en utfordring.

"Kreativ berikelse» med Sandra Ramos og Tine Busk
Vi kjenner så godt forskjellen på å være inspirert og ikke. Det er som natt og dag. I denne temauken vil vi utforske utover og innover, ta kontakt med det genuine i oss og la det føre oss mot inspirasjon.

Vi jobber med både tegning og maling, med natur, lytting, selvutviklingsøvelser og et bredt spekter av uttrykksmåter. Kjerneord er: Glede, genuinitet, lek, alvor, utforsking, opplevelser av skjønnhet og sammenheng, innsikt, balanse og skapekraft.

Her bygger både Sandra og Tine på sin kunstfaglige bakgrunn i kombinasjon med begges utdannelse innen psykoterapi og lang erfaring med å jobbe med grupper og utvikling.

Eksursjon:
Etter å ha fått nye verktøy inn i det kreative feltet, drar vi til Tavira og finner inspirerende steder for arbeidet. Etter lunsj fortsetter de som ønsker det å utforske alt det nye.

Kjernekurs-gruppen og Temagruppen kan velge ulike steder og tider til ekskursjonen.

Målgruppe
Kursene er for voksne, deltakerne har vært fra 18 til 83 år. Denne temauken er både for uøvede og øvede, både for de som har deltatt på Tines kurs før og de som aldri har vært med på disse kursene.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer tegne- og maleutstyr av høy kvalitet. Noe materiell er til felles bruk, men mye vil du også få som en "startpakke" du kan ta med hjem og arbeide videre ut ifra. Noe utstyr vil jeg be dere ta med selv, det vil kun være rimelige produkter det er lett å få tak i (– som A3-tegneblokk, blyantspisser, filler). Nærmere beskjed om utstyr sender jeg per mail til påmeldte kursdeltagere på et senere tidspunkt.

Du er velkommen til å sette sammen to kurs eller ha et toukers opphold med kurs i én av ukene og fritid den andre.
Følge som ikke deltar på kurset er hjertelig velkommen og inkluderes i gruppen til måltidene. Tilbakemeldingene viser at dette fungerer godt.

NB! Oppholdet er fra lørdag til lørdag. Selve kurset starter søndag.

Alt om kurssammensetninger og annen informasjon er sortert under faner på nettsiden: www.tegnemaleferie.no


Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Du har en unik evne til å finne det positive å bygge videre på for alle fra Picasso til de helt nyfødte kunstnerspirer. Et godt smil, humør, faglig tyngde. Fortsett å utvikle dette flotte konseptet. Jeg vil anbefale det til alle på min vei.
- Erling Skagseth, Lektor og forfatter

Du er presis i tilbakemeldingene og er varm og inkluderende samtidig. Oppgavene er vanskelige, men overkommelige, og du legger dem opp dynamisk slik at vi får mulighet til å velge mye selv, men innenfor samme mål og rammer. Jeg har følt at jeg får til mer enn jeg kunne ane! Jeg fikk en følelse av å mestre noe som var helt utenfor min sfære. Du har valgt noen helt fantastiske steder å jobbe.
- Karoline Waal, lærer, ikke tegnet og malt siden tenårene

Tine er et unikum til å kombinere faglig kunnskap (male / tegne) med menneskekunnskap. Hun skaper glede, gir utfordringer og mye ros. Hun er flink til å tilpasse oppgaver til elever på forskjellig nivå.
- Dianne Wulsin, spesialpedagog på Steinerskolen