Tema: Toscana - en smaksreiseKursarrangør: In Vino Veritas Vinkurs
Sted: Tjuvholmen Sjømagasin
          Oslo, Tjuvholmen
Kursadresse: Tjuvholmen allé 14, 0252 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 18:00 - 20:30
Varighet: 1 kveld
Pris: 695
Neste kurs: 10.03.2020 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr vinkurset Toscana - en smaksreise. Lær gjennom å se, lukte og smake ulike vinstiler fra regionen Toscana. Et vinkurs med fokus på å skape interesse for området hos deltagerne! Fokus på ulike vinstiler, reisetips og det grunnleggende fra vinområdet.

Innhold:
Toscana ligger mellom Appenninene i nord og Det tyrrenske hav i sør. For mange mennesker innebærer det sentrale Toscana selve essensen av Italia. Bratte rullende åser i alle nyanser av grønt, høye sypresser, delikate oliventrær, kraftige vinstokker og ett og annet vakkert steinhus danner en tidløs scene som tiltaler nesten alle. Toscana betegnes som hjertet av Italia er også sentrum for fremstilling av en god andel av landets velkjente kvalitetsviner.

Etruskerne ga opprinnelig Toscana dets navn, og det er stor sannsynlighet for at det var de som etablerte vindyrkingen i området. Toscana var gjennom middelalderen preget av økonomisk velstand, særlig fordi Firenze på den tiden representerte Europas økonomiske maktsentrum. Den lokale overklassen investerte ofte i store landbrukseiendommer der vindyrkingen var sentral.

Toscana preges fortsatt av relativt store vin-eiendommer og langt mindre av kooperativer enn resten av Italia. Fortsatt finnes gamle velkjente familienavn som for eksempel Ricasoli. Bettino Ricasoli er ”Jern-baronen” som var det forente Italias statsminister to ganger. Verdt å nevne er også familienavn som Antinori og Frescobaldi. Dette er familier som fortsatt er toneangivende i områdets vinproduksjon.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker vinkurset Toscana - en smaksreise

Vis flere tilsvarende kurs: