Tema: Bobler, bobler boblerKursarrangør: In Vino Veritas Vinkurs
Sted: Tjuvholmen Sjømagasin
          Oslo, Tjuvholmen
Kursadresse: Tjuvholmen allé 14, 0252 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 16:00 - 18:00
Varighet: 1 kveld
Pris: 645
Neste kurs: 01.02.2020 | Vis alle kursdatoer

Vinkurset vil lære deg å sette pris på hvordan bobler kan brukes opp mot mat, hvilket glass som er best å bruke sammen med nyttig vinkunnskap om vinene og vinområdene. Hvordan gjenkjenner du kvalitet og de viktigste stilene.

Litt om Champagne:
Det er laget champagne i bortimot 300 år. Benediktinermunken Dom Pierre Pérignon (1639 - 1715) hylles ofte som champagnens far. Allerede i hans samtid ble han berømt for sitt nitidige arbeid med å forbedre rutiner i vinmark og kjeller. Dom Pérignons vin, og etter hvert vinen fra flere klostre i Champagne, var av høy kvalitet. Hundre år senere fikk enken Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin æren for å ha funnet opp en måte å fjerne bunnfallet fra annengangsgjæringen fra flasken på.

På den tiden var det vanlig å dekantere champagne for å bli kvitt bunnfallet. Men da forsvant også noe av mous­sen (boblene) i vinen. Det var imidlertid en av enkens ansatte, Antoine de Muller, som oppfant metoden som kalles remuage på fransk. Derved oppsto en klar, musserende vin, og boblene i den ble beholdt. Vårt fremste mål under kursene er at du skal føle forskjell gjennom dine egne sanser. Du skal lære å ta et standpunkt i smak og utvikle egen smakskompetanse. Vi garanterer deg vinglede!

Uttalelser

Kun ros :) Fantastisk engasjerende foredragsholder Svein. Veldig interessant innhold - og lærerikt for oss som trodde vi kunne mye om champagne. Spes morsomt med luktprøver og sablering. Anbefaler varmt videre!
- Arne Styve

Det er andre gangen jeg er med på kurs (første gang champagne) og synes at disse kursene er fantastisk bra. Dyktig og morsom foredragsholder og så lærer man masse.
- Maria Pedersen

Vis flere tilsvarende kurs: