Teleskoptruck, klasse C1 - C2



Kursarrangør: Gillen AS
Sted: Østfold, Rakkestad
Østfold
Kursadresse: Lyngby alle 13, 1890 Rakkestad (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 2.900

Vi tilbyr truckførerkurs på teleskoptruck, klasse C1 - C2. Hensikten med kurset er å gi førere av teleskoptruck en teoretisk grunnopplæring i bruken av teleskoptruck slik at ulykker kan unngås. Opplæringen gir deg god innsikt i oppbygging, faremomenter, og bruk av teleskoptrucker.

Innhold:
Opplæringen gis som tilleggsopplæring til truck, masseforflytningsmaskin eller lastebilkran. I kurset gjennomgår man bruksområder og praktisk bruk av teleskoptruck. Det foretas en grundig gjennomgang av teleskoptruckens konstruksjon og virkemåte: inkludert hvordan man benytter støttebein, hvordan bomkonstruksjonen og overlastsystemet fungerer, og hvordan man kan oppnå stabilitet. Det gis opplæring i lastdiagram og korrekt oppstilling. Man ser på hvordan feil bruk kan lede til ulykker.

Varighet:
6,5 timer teori + 6 timer praksis + 14 timer praksisopplæring i opplæringsvirksomhet (evt. 20 timer bedriftsintern praksisopplæring).

Eksamen / sertifisering:
Den teoretiske opplæringen avsluttes med en skriftlig teoretisk prøve. Bestått teoretisk og praktisk prøve danner grunnlag for utstedelse av kompetansebevis klasse C1. Dersom praksis for rundtsvingende teleskoptruck er bestått danner det grunnlag for utstedelse av kompetansebevis klasse C2.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker truckførerkurs på teleskoptruck, klasse C1 - C2