Tekstkurs - OnlineKursarrangør: Kursiver.no
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Varighet: 3 timer
Pris: 690

Lær deg å skrive som en nyhetsjournalist. I dette kurset lærer du om dramaturgi, tekstelementer, sitater og referanser, de syv hjelperne, samt nyhetskriterier.

Innhold:
I denne modulen lærer du hvordan man skriver en nyhetsartikkel etter prinsippet om fallende viktighet. Det betyr at man skriver det viktigste først. Denne skrivemåten er best – både når du skriver for nettsiden, nyhetsbrev og lager pressemelding. Du lærer også hvordan du skal gjengi sitater og veksle mellom dette og gjenfortelling, hvordan du lager tittel, ingress, mellomtitler og så videre, samt hva som gjør en sak til en nyhet.

Modul 2 - Tekst:
Leksjoner i dette kurset:

Leksjon 1 - Dramaturgi
Leksjon 1 - Quiz - Dramaturgi
Leksjon 2 - Tekstelementer
Leksjon 2 - Quiz - Tekstelementer
Leksjon 3 - Sitater og referanser
Leksjon 3 - Quiz - Sitater og referanser
Leksjon 4 - De syv hjelperne
Leksjon 4 - Tekstoppgave
Leksjon 5 - Nyhetskriterier
Leksjon 5 - Quiz - Nyhetskriterier
Modul 2 - Faktaark - Tekst

Estimert kurstid er 2-3 timer.

Målgruppe:
For alle som trenger å kommunisere digitalt.

Eksamen/sertifisering:
Alle brukere som fullfører et kurs vil få kursbevis.

Referanser:
De to referansene har tatt kurset Digital markedsføring. Tekstkurset er 1 av 10 moduler i dette komplette kurset:

"Jeg har en travel arbeidshverdag, derfor var kurset Digital markedsføring en helt riktig løsning for meg. Det var enkelt å ta aktuelle kursmoduler når jeg selv hadde litt tid til overs. Et flott strukturert kurs med masse nyttig innhold perfekt for meg med eget firma. Modulene i fotografering, video, design og Google Analytics var spesielt nyttige. Nå har jeg nok kunnskap til å ta gode bilder og lage enkle reklamefilmer til bedriftsmassasje.no, designe enkelt reklamemateriell og faktisk forstå hva som skjuler seg bak alle begrepene og rapportene i Google Analytics."

- Geir Stølsvik, Gründer og daglig leder, Positiv Forebyggende Helse AS

"Som markedsfører og designer har jeg tenkt flere ganger at jeg skulle visst mer om bl.a. foto, video, tekst, WordPress og Google Analytics. Gjennom dette kurset i Digital markedsføring får jeg alt det - og mere til, som jeg også har stor glede og nytte av å vite. Kurset er med på å fylle huller i min kompetanse, som jeg lenge har savnet kunnskap om. Oppsettet på nettsiden og selve oppbyggingen av kurset er svært oversiktlig og lett å manøvrere seg ut og inn av, og slik kan jeg tilpasse både fremdrift og tidsbruk selv. Quiz etter hver leksjon gjør det ekstra moro og jeg liker at det er utstrakt bruk av eksempler, slik at jeg husker og forstår enda bedre.
Kurset anbefales på det varmeste, og jeg gleder meg til å ta i bruk min nye kunnskap."

-Anita Sæterøy, Profileringsdesigner, Reklameservice AS