Teknisk dykking - TecRec



Kursarrangør: Nemo Classic Diving
Sted: Hordaland, Bergen
Hordaland
Kursadresse: Damsgårdsveien 113, 5058 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Tekniskdykking regnes for å være dykkinens ekstremsport og tar erfarne og kvalifiserte dykkere dypere enn den generelle grensen for sportsdykking. Mange av kjennetegnene på tekniske dykkere er at de har betydelig mer trening og tyngre utstyr enn hva man normalt ser på en sportsdykker.

Tekniskedykkere er også nødt til å håndtere og vurdere flere risikoer enn hva man møter som sportsdykker. Tec ddykking er ikke ment å være for alle ,men for de som ønsker å bruke tiden og pengene det koster å bli god nok til å utføre denne type dykking på en trygg og sikker måte.

Hva er tekniskdykking? Tekniskdykking er definert som dykking utenom komersielle eller forskningsdykk som tar dykketeamet dypere enn de rekreative dybdegrenser eller lenger enn 40 linjære meter fra overflaten inn under overheng.Typiske kriterier for tekniske dykk er en eller flere av følgende pukter:
• Dykking dypere enn 40meter
• Påkrevd stegvis dekompresjon Dykking inn under overheng lenger enn 40 linjære meter fra overflate
• Akselerert dekompresjon ved hjelp av flere gasser

Siden overflaten ofte er utilgjengelig selv i en nødsituasjon trener tekniske dykkere i stor grad på teknikker og prosedyrer for å håndtere dette undervann.Man driller inn hver detalj for å kunne ha resursene til å sikre et best mulig utfall av en nødsituasjon undervann.Selv med all treningen og all den tilgjengeige teknologien vet alle tekniske dykkere at det er e potensiellt større risiko ved denne type dykking enn ved normal rekreativ dykking. Enhver teknisk dykker må velge og godta den økte risikoen eller velge vekk tekniskdykking som hobby.

Hvor lenge har tekniskdykking eksistert? De fleste er enige at grottedykking er en form for tekniskdykking. Grottedykking vokste frem på sent 60tall og tidlig 70tallet. Fra midten av 80tallet til tidlig 90tallet vokste det frem standardiserte grottekurs som tok i bruk konfigurasjoner svært lite på de vi kjenner idag. Sent på 80tallet og utover begynte dykkerne å eksperimentere med nye teknologier for dyp dykking for å kunne utforske vrak og grotter. Disse gruppene ble etterhvert definert som tekniskedykkere. Teknisk dykking er fortsatt i utvikling både i bredde og dybde.

Hvorfor skulle jeg ønske å bli tekniskdykker? Tec dykking har ikke bare større risiko ,men krever mye større innsats samt mer disiplin og utstyr. Det er ikke for alle og du kan være en erfaren topptrent dykker og nyte dykking hele livet uten å noen gang gjøre et tec dykk. Når det er sagt finnes det et knippe personer som ønsker å oppleve dype vrak, vegger, grotter osv som relativt få eller ingen noen gang har sett. Individer som liker å jobbe i "team" for å mestre en oppgave, Individer som vil gå den ekstra milen for å nå målet sitt. Denne type personer finner seg tilrette i tekniske dykketeam og tar stor glede av alt forarbeidet og planleggingen før dykket for å kunne oppleve disse sjeldne skatter undervann.

PADI TecRec Forskjellen TecRec programmet debuterte i 2000 og var langt ifra det første programmet innen tekniskdykking. Alikevel ble det fort et annerkjent program på grunn av den solide pedagogiske platformen alle PADI kurs er bygget på. Ennå høster TecRec programmene meritter for sin grundighet.

• TecRec kursene har en integrert og pedagogisk validert platform. Sømløs kursflyt som tar deg fra teori Tec40 til ditt siste dykk på Tec Trimix.
• Hvert nivå introduserer nytt utstyr eller nye prosedyrer slik at du på en trygg og sikker måte kan utvikle dine ferdigheter.
• Man kan velge flexibelt om man vil dele kursene opp i Tec40,45,50,65 og Full trimix for å kunne dykke å få erfaring mellom kursene eller ta de i to store bolker som, Tec Deep og Tec Trimix.

Den gøye delen. Den gøye delen av TecRec kursene er å være i stand til å planlegge og utføre dykk der man dykker dypere og blir lenger. Å kunne møte utfordringene denne dykkingen byr på sammen med teamet ditt og vokse på opplevelsen. Det å få se ting og oppleve ting som ytterst få noen gang kommer til å oppleve er helt klart en liten bonus :-)

Målgruppe for kurset:
Forkrav:
• TecRec Forkrav varierer (se de individuelle kurs), men følgende gjelder alle. Du må være
18 år eller eldre
Voksen, ansvarlig og i stand til å følge rutiner og prosedyrer
• Fysisk skikket til dykking (medisinsk egenerklæring og legesjekk før første praksis)
• Villig til å akseptere de økte risikoer som medfølger denne type dykking
• Ha min 40 dykk for å starte Tec40 og 100 dykk for Tec50
• Sertifisert Nitrox dykker og ha gjennomført Deep kurs eller kunne dokumentere erfaring med dyp rekreativ dykking (min 30 dykk dypere enn 18m).

Vis flere tilsvarende kurs: