Tegning grunnkursSted: Olsgaard Atelierfellesskap
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Gauterødveien 2, 3154 Tolvsrød (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager, kl 17:45 - 20:30
Varighet: 6 kvelder
Pris: 2.400
Neste kurs: 04.02.2020 | Vis alle kursdatoer

Stikkord er å forstå kroppens proporsjoner og grunnprinsipper, målsatte tegninger, frihåndstegninger og raske skisser. Lys, skygge, linje og skravering. Tegning med ikke dominant hånd og blindtegning. Jeg står selv modell hver gang, raske skisser av stillinger er flott og viktig trening.

Innhold:
Tegnekurset går inn på menneskets proporsjoner, det finnes gode måter å dele kroppen opp i "moduler" på. Ved å tegne raske skisser og bruke venstre hånd (eller høyre for venstrehendte) glemmer du fort å få det perfekt og så kan du le litt og oppleve at det er bra å miste kontrollen! Å se er et tema.

Program:
Dag 1) Skravering og linje, kroki (raske skisser av kropp)
Dag 2) Menneskekroppens proporsjoner
Dag 3) Ansiktets proporsjoner
Dag 4) Håndens proporsjoner
Dag 5) Lys, skygge og form
Dag 6) Perspektivtegning

Kursholder: Tove S. Holmøy


Målgruppe for kurset:
Kurset passer for deg som har lyst, selv om du aldri tegner i det hele tatt. Barn tegner jo helt naturlig for å uttrykke seg. Så alle kan tegne. Hvis vi fokuserer på å forske og gjøre øvelser blir det mer morsomt.

Aldersgrense:
• Minstealder 15 år

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Antall:
• Minimum 10 deltagere


Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer tegnepapir på rull, kull, knetgummi (viskelær for kull og bløt blyant), noe kritt, fixativ, samt utlån av tegneplater. Drikke, te og kaffe i pause. (20 minutters pause ca midt i kurskvelden).

Ta med tegneblokk A3 (Ikke for grov overflate, ikke for glatt), blyant i disse hardhetsgrader: H, HB, 2B, 4B og 8B. T-linjal på 30 eller 40 cm.