Teamutvikling - Hvordan skape velfungerende og effektive team



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Grand Hotel Terminus
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Zander Kaaes gate 6, 5015 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.000

Kursets formål er både å gi kursdeltagerne faglig påfyll når det gjelder hvordan skape velfungerende og effektive team, og dessuten å gi dem inspirasjon og motivasjon til selv å være mest mulig konstruktive og effektive teammedlemmer.

Innhold:
Teamarbeid står sentralt i dagens arbeidsliv og mange arbeidsoppgaver utføres i team. Teamarbeid er derfor vesentlig for toppledelsen, som må skape sterke og gode lederteam, og for mellomledere og linjemedarbeidere, som også jobber mye i team. En rekke viktige oppgaver og prosjekter løses i team, og teamene tillegges også stor grad av myndighet. Det er da avgjørende at teamene samarbeider og kommuniserer på en mest mulig effektiv måte.

Dette er et lærerikt og inspirerende kurs som gir deg oppskriften på å skape og vedlikeholde gode team. Du får viktig kunnskap om en rekke sentrale faktorer for å skape ”vinnerteam” enten du er toppleder, mellomleder eller medarbeider. Samtidig gir kurset deg ny inspirasjon til selv å være et mest mulig positivt og konstruktivt teammedlem.

Agenda:
Dagen vil inneholde forelesning, summing og gruppearbeid:
• Hva er et team, og hva betyr det å være medlem av et team
• Holdninger i velfungerende og effektive team
• Hvordan skape velfungerende team - 2 hovedområder (oppgave og relasjon)
• Å sette gode mål for et teams arbeid
• Rolle - og forventningsavklaring innenfor et team
• Plan, strategi og prioriteringer for et teams arbeid
• Kreativitet, beslutninger og problemløsning i gode team
• Samarbeidsklimaet i velfungerende team
• Andre suksessfaktorer for team
• Kommunikasjon i velfungerende og effektive team
• Ulike lederstiler i teamledelse, og hvilken av dem som fungerer best

Foreleser: Astrid Voll Storaas

Astrid Voll Storaas er cand. philol. og pedagog, og har mange års undervisningserfaring som lektor og høyskoleforeleser. Hun har i mange år undervist i fagene Service og kundebehandling og Service og tjenesteyting på Handelsinstituttet i Bergen.Hun har dessuten i 7 år vært høyskoleforeleser ved Handelshøyskolen BI Bergen, hvor hun underviste i internasjonale forretningskulturer. Storaas har videreutdannelse i Arbeids - og Organisasjonspsykologi, Personaladministrasjon og Coaching. I tillegg til undervisning har hun i mange år holdt kurs og foredrag landet rundt om service og organisasjonskultur. Hennes kurs og undervisning har i alle år fått svært gode evalueringer.

Målgruppe for kurset:
Dette er et tverrfaglig kurs for alle typer medarbeidere, linjearbeidere, mellomledere og toppledere i alle typer virksomheter. M.a.o. alle nivåer i alle typer organisasjoner vil ha nytte av denne kursdagen.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer kursmateriell, kaffe/te, frukt og lunsj