Taoistisk filosofi og de 5 personlighetstypene - onlineKursarrangør: Axelsons Body Work School
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Tirsdager, kl 18:00 - 20:30
Varighet: 6 uker
Pris: 2.800

Vi tilbyr online-kurs i Taoistisk filosofi og fordypning i de 5 personlighetstypene i taoismen med Henrik Mathisen. Kurset streames live via zoom. Alt du trenger å gjøre er å laste ned zoom på en pc, nettbrett eller tlf. Du mottar en link til innlogging. Enklere blir det ikke.

Kurset består av 5 samlinger på Zoom hvor vi tar for oss ett element for hver samling og som gir deg mulighet for å bli kjent med elementene Tre, Ild, Jord og Metall og de fem mennesketypene i Taoismen i teori og praksis.

Kursinnhold:
De fem elementene er et uttrykk for Natur, livet delt inn i fem faser av bevegelse, og er en kilde til selvinnsikt. Vi er alle ulikt sammensatt av disse fem elementene. Samtidig er det ett av disse livsområdene som preger oss i større grad enn de andre.

Hva er min naturgitte personlighetstype:
1) Tre-typerer de med fremadrettet entusiasme og engasjement, men kan også stagnere i frustrasjon, hvor alt oppleves som en hindring.
2) Ild-typerer de som bringer inn varme i alle relasjoner, men har også stor sårbarhet, som gjør at de kan distansere seg fra relasjoner.
3) Jord-typer, med legning for empati, er opptatt av ivaretagelse og er naturlige hjelpene, men kan også bli svært selvsentrert, hvor kun egne behov betyr noe.
4) Metall-typerevner å gjenkjenne det som er av vesentlig verdi i livet, og kan være til stor inspirasjon, men kan også ende i tomhetsfølelse og lavt selvverd.
5) Vann-typervet hva flyt er, og har viljen som alltid finner en vei på tross av frykt, men kan også sløse med sine indre reserver til det punkt hvor de går på veggen, og ender i angst.

Du får dette som en del av kurspakken:
• 5 x 2 timer med undervisning online via zoom (over 5 uker)
• Tilgang til opptak av undervisningen etter hver kursdag.
• Mellom hver kursdag er det anledning til å stille spørsmål per epost til Henrik som svarer deg.

Kursholder: Henrik Mathisen

Henrik Mathisen er utdannet i fem element akupunktur og driver Akademi for fem element akupunktur, har en mastergrad i buddhistiske og tibetanske studier ved Universitetet i Oslo og har 25 års erfaring med mindfulness og meditasjon. Henrik har skrevet boken «Forstanden vandrer nordpå» - tilstedeværelse i taoistisk livsvisdom og har oversatt bøkene «Den tibetanske dødeboken» og «Milarepa - visdom fra Tibets store mester». Boken «Forstanden vandrer nordpå» omfatter de fem elementene og de fem personlighetstypene.

Målgruppe for kurset:
Kurset er for alle som vil bli kjent med disse typenes forskjellige følelsesmessige styrende områder, på godt og vondt. Kurset gir deg mulighet til å bli klar over deg selv, å lære alle dine sider å kjenne, slik at de ikke styrer deg, men at du har innsikt og gjenkjenning til å lede dem. Kombinasjonen av tilstedeværelse og kjennskap til din mennesketype skaper dypere ro.

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis