TRE introduksjonskurs - trauma, release, exercises - nettkursKursarrangør: Foreldrekompetanse
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Varighet: 2 dager
Pris: 950

Vi tilbyr introduksjonskurs i TRE - trauma, release, exercises som nettkurs. For å kunne gjennomføre kurset online på en trygg og sikker måte for alle deltagere så er det viktig at du som deltager har noen forkunnskaper og erfaring med din egen prosess.

Innhold:
TRE en en metode som for de aller fleste er trygg å jobbe med, men som også kan gjøre at følelser og minner fra fortiden kommer til overflaten. Dette er normalt og også en viktig del av denne typen av prosesser men kan være krevende å møte for første gang om man ikke er vant til det og trygg på at man kan være med og hjelpe seg selv om dette skjer. Å bli tryggere i seg selv i møte med egne følelser og minner er noe av det vi jobber med i TRE. Dette lærer du mer om i våre kurs og utdanning i TRE. Men om dette er ekstra utfordrende eller ukjent for deg så vil jeg ikke anbefale å lære TRE første gang online.

For å delta så er det viktigste er at du har noe kunnskap om og erfaring med øvelser som bidrar til stabilisering, ressursorientering og her og nå fokus. Dette er øvelser man typisk lærer i meditasjon, mindfulness, yoga, tai chi mm, og i noen typer av terapi. Du lærer også mer om dette i dette introduksjonskurset til TRE , men siden kurset nå er online så ønsker jeg at alle skal ha noe erfaring med dette før du deltar. I mitt nettbaserte introduksjonskurs til kroppsorientert traumeterapi så får du også en kort introduksjon til denne typen av øvelser og jeg anbefaler at du ser dette introduksjonskurset i forkant av introduksjonskurset.

Dyp avspenning fra kroppens kjerne:
TRE, Trauma Release Exercises, er en metode som bidrar til å frigjøre og løse opp i dyptliggende spenninger på en mer dyptgående og grunnleggende måte enn vanlige avslappnings og spenningsreduserende teknikker. TRE kan beskrives som dyp avspenning fra kroppens kjerne, hvor vi også kan jobbe med å løse opp i emosjonelle spenninger, spenninger som skyldes traumer, og også langvarig stress. TRE kan hjelpe både i forhold til muskelspenninger, smerter, søvnproblemer, stress, indre uro, angst mm.

Annet:
Om du tenker at det blir for mye for deg å lære TRE i et online kurs eller i en gruppe så anbefaler jeg at du ikke melder deg på. Det er mulig å få individuelle timer online. Eller vente til det igjen er mulig å gjennomføre vanlige kurs og timer.

Målgruppe for kurset:
Dette kurset er for deg som ikke har erfaring med TRE fra tidligere, eller ønsker å få en bedre forståelse av de grunnleggende øvelsene i TRE, og hjelp til å komme bedre i gang med den nevrogeniske skjelvingen.

Kursinstruktør: Hans Holter Solhjell

Hans skrev sin hovedoppgave i pedagogikk om temaer relatert til selvregulering, hjernens og nervesystemets utvikling, psykonevrobiologisk utviklingsteori, traumer mm. Han er utdannet i to ulike kroppsorienterte traumeterapier, Somatic Experiencing, SE, og Trauma Release Exercises, TRE. Hans jobber til daglig med kurs og veiledning til foreldre, barnehager og skoler, og da også inkludert i forhold til traumetematikk hos både barn og voksne. Hans Holter Solhjell har også utviklet PLS samreguleringsmodellen over de siste 12 årene.