TRE instruktørutdannelse - modul 1, Oslo/online



Kursarrangør: Foreldrekompetanse
Sted: I lokalene til Medisinsk Yoga og Mindfulness, 3. etg. rom 312
          Oslo
Kursadresse: Dronningens gate 23, 0154 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Modul 1: Onsdag til freda,
Varighet: 3 dager
Pris: 6200

Vi tilbyr TRE instruktørutdannelse - modul 1. Utdannelsen gir deg mulighet til mye egenarbeid, og personlig fordypning i å arbeide med kroppen i forhold til traumer, dyptliggende stress, kroppslige og emosjonelle spenninger.

Utdannelsen går over totalt 2 × 3 dager, fordelt på modul 1 og modul 2. For å sertifiseres er det også krav til egen praksis, individuelle timer mm.

Les om utdannelsen her: https://oppmerksombevegelse.no/tre-utdannelse/

Om TRE, Trauma Release Exercises
TRE, Trauma and Tension Releasing Exercises er utviklet av Dr David Berceli. TRE består av en serie med øvelser som hjelper kroppen i gang med og tilrettelegger for kroppens naturlige stressregulerende mekanismer, skjelving mm. TRE øvelsene er nyttig både til eget bruk og håndtere eget stress, og for å for å lære klienter og grupper å håndtere og mestre stress bedre, og øke evnen til god affekt regulering.

Hver modul har tre hovedaktiviteter:
1. Lære om og oppleve TRE som en personlig praksis.
2. Dele erfaringer og stille spørsmål angående utøvelsen av og erfaringer med TRE
3. Teori relatert til TRE, stress og traumer.

I modul 1 er fokuset mer på din personlige opplevelse av TRE.
I modul 2 fokuserer vi også på hvordan du underviser i TRE til enkeltpersoner og grupper, i tillegg til å fortsette og utdype din personlige TRE-prosess.

I modul 1 vil du lære:
• TRE® som en personlig praksis og få erfaring med hvordan det fungerer over tid
• Grunnleggende jording og stabiliseringssteknikker
• Variasjoner av de grunnleggende TRE-øvelsene og posisjonene
• Hvordan du kan observere din egen skjelving og mønstrene i denne og tilpasse
• prosessen til egne behov og kapasitet for selvregulering
• Selvbestemmelse, autonomi og selvregulering
• Grunnleggende forståelse av hjernen og nervesystemet i stress og traumer
• Polyvagal-teorien og vagusnerven
• Sosialt engasjement, Flukt og Kamp
• Minnesystemer i traumer og terapi
• Grunnleggende om frysing, overveldelse og dissosiasjon

Målgruppe for utdannelsen:
Alle som ønsker TRE instruktørutdannelse som gir deg mulighet til å bruke TRE med enkeltklienter, og med grupper.

Krav til opptak til utdannelsen:
Modul 1 og 2 er åpen for alle. Alle som ønsker å bruke TRE for sin egen del kan delta på modul 1 og 2. Men for å sertifiseres er det egne krav, og ekstra arbeid som på gjennomføres, pluss en praktisk eksamen.

For å kunne sertifiseres og anvende TRE som verktøy i arbeide med klienter, individuelt eller gruppe, er det nødvendig at man har utdannelse fra helse og sosialfag, pedagogikk, psykoterapi, mindfulness, traumeterapi, eller kroppsorientert arbeide som yogainstruktør, massasje, feldenkraispedagog, meditasjon, mindfulness eller lignende. Har du mye erfaring fra lignende aktivitet, men ikke som lærer / pedagog / terapeut har du også mulighet til å være med. Vennligst oppgi din utdannelse og yrkesbakgrunn i påmeldingen.

Eksamen / sertifisering:
Krav til sertifisering:
I tillegg til deltagelse på modul 1 og 2 så er det krav om egen øvelse, hvor man må logge og dokumentere 40 egne TRE sesjoner, og observasjon og refleksjonsnotat i forhold til egen prosess over tid.

I tillegg så er det krav om 4 individuelle timer med en sertifisert TRE instruktør. I disse timene er fokus på din egen prosess. Man må også undervise 4 grupper, og veilede 4 enkeltpersoner, og få tilbakemelding på undervisning og veiledning av en sertifisert TRE instruktør. Dette kan også foregå ved bruk av video, eller skype. Minimum antall timer er 12 timer.

Lærer under utdannelsen: Hans Holter Solhjell

Hans Holter Solhjell skrev sin hovedoppgave i pedagogikk om temaer relatert til selvregulering, hjernens og nervesystemets utvikling, psykonevrobiologisk utviklingsteori, traumer mm. Han er utdannet i to ulike kroppsorienterte traumeterapier, Somatic Experiencing, SE, og Trauma Release Exercises, TRE. Hans jobber til daglig med kurs og veiledning til foreldre, barnehager og skoler, og da også inkludert i forhold til traumetematikk hos både barn og voksne. Hans Holter Solhjell har også utviklet PLS samreguleringsmodellen.