Systematisk observasjon av barns språkutvikling - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.290

Vi tilbyr nettkurs om systematisk observasjon av barns språkutvikling. Dette er et hybridkurs - velg å følge kurset fysisk fra kurslokalet eller via nett (avhuking i påmeldingsskjema). Kartlegging av barns språkutvikling har lenge vært et omdiskutert tema, med sterke fronter i fagmiljøene.

Innhold:
Argumenter som å ignorere variasjoner i tidlig språkutvikling og å sette barn i "bås" har vært nevnt. TRAS ble utviklet fordi man erfarte at barn med språkforsinkelser og barn med behov for ekstra støtte ikke ble identifisert i tidlig alder. I tillegg fremkom det at det i barnehagen kan være usikkerhet rundt vurdering av språkutviklingen og hvordan sette inn målrettede tiltak. Kunnskap om betydningen av tidlig innsats synes klar, det er derfor viktig å unngå en "vente og se" holdning. Vil du lære mer om hvordan systematisk observasjon kan fange opp barn med forsinket språkutvikling så tidlig som mulig?

Agenda:
• Tydelige tegn på forsinket språkutvikling
• Hvorfor systematisk observasjon
• Språkarbeid i personalgruppen - hvordan samarbeide godt rundt dette
• Kommunikasjon og samarbeid med foreldre og foresatte
• Enkle grep / verktøy for tilrettelegging i hverdagen

Kursholder: Unni Espenakk

Kursholder Unni Espenakk er utdannet logoped med embetseksamen i spesialpedagogikk og studier i anvendt lingvistikk. Hun har jobbet i mange år i Statped, hovedsaklig med språkvansker hos barn og unge. Unni har lang erfaring som kursholder, og har ledet flere store prosjekter i kommuner og fylker, samt vært sentral i å arrangere internasjonale konferanser om språk og lesing. I tillegg er hun medforfatter av TRAS og Språkveilederen.

Målgruppe for kurset:
Kurset er kun for barnehager

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper