Sykkeltur på Hardangervidda Rallarvegen (16-24 år)Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Hardangervidda Rallarvegen
          Buskerud, Hol
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 dager
Pris: Fra 200
Neste kurs: 08.09.2017 | Vis alle kursdatoer

En ikonisk sykkeltur du bare må ha gjort i løpet av livet. DNT ung viser veien fra vidstrakt viddelandskap ned til frodige skogsområder på sykkel. Blir du med?

Program

Rallarvegen er over hundre år gammel og byr på flotte kultur- og naturopplevelser. Siden 1974 har ferden langs veien blitt en stadig mer populær sykkeltur! I dag er turen regnet som en av de virkelig klassiske sykkelturene. Turen følger anleggsveien som ble laget da Bergensbanen ble anlagt rundt forrige århundreskifte. Her er mye flott høyfjellsnatur og kulturminner fra et av Norges største anlegg. Terrenget skifter mellom rolige østlandsfjell øst for vannskillet og bratte vestlandsdaler på vestsida. I nord ruver det mektige Hallingskarvet med sine 1900 meter og i sør ligger Hardangerjøkulen med blåis og bresprekker.

Dag 1 - Turstart

Du kan starte denne turen på to steder. Du kan enten møte turleder på Oslo sentralbanestasjon klokka xx. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar da toget sammen til Haugastøl stasjon hvor vi skal begynne turen. Du kan også møte opp direkte på Haugastøl stasjon når toget fra Oslo kommer klokka xx. Togbillettene kjøper du selv. Vi anbefaler å kjøpe billett til toget som går klokken xx fra Oslo S. Billetter kan deltakere kjøpe på nettsiden til NSB.

DNT ung har leid sykler fra Haugastøl Turisthytte, så vi går innom og henter syklene før avreise. Første del av turen går fra Haugastøl til Finsehytta hvor vi skal overnatte første natten. Her får vi servert en deilig 3-retters middag før turlederne tar en liten rådslagning med informasjon om resten av turen.

NB! Deltakerne må betale togreisene selv.

Dag 2 - Turdag

På vei videre mot Fagernut neste dag må vi regne med flere snøskavler og noe dårligere veidekke. På Fagernut frister Rallarmuseet med rallarvafler og sluskesuppe. Ved Tågåvatnet begynner nedstigningen. Veien er litt dårlig ned mot Grjotrust, før det går lettere mot Hallingskeid. Turen forbi Fagernut til Hallingskeid tar deg over veiens høyeste parti på over 1300 meter. Den selvbetjente turistshytta er et populært overnattingssted som vi skal benytte oss av. Hallingskeid står ulåst og har proviant til salgs. Vi bruker dette til å lage middag, frokost og lunsj til neste dag.

Dag 3 - Turslutt

Turen fortsetter langs Grøndalsvatn og Kleivavatn til det trange Klevagjelet. Her tar den virkelige vestlandsnaturen over og veien blir bratt. Som gammelt kulturminne er den uten autovern (og dermed usikret mot fossestrykene) og underlaget er ujevnt og steinete.

På den andre siden av vannet ligger Vatnahalsen hotell med flott utsikt over Flåmsdalen. Ned de 21 krappe hårnålssvingene er det mye løs grus.

Ved Vatnahalsen må du velge om du vil trå opp igjen til Myrdal på bergensbanen eller fortsette den lette veien ned til Flåm ved fjorden. Det siste er avgjort flottest, men det er bratt og krevende for bremsene! Gå heller av i partier om du føler at de ikke er gode nok.Utsikten nedover dalen er imponerende, med Flåmsbanen som snor seg ned fjellsida delvis i tunell, og maleriske fossefall med fjorden i enden av dalen. Flåmsbanen er en av verdens fineste togturer og en opplevelse i seg selv.

Vi tar toget tilbake til Oslo S fra Flåm stasjon med avgang klokka xx, så vi bør være på Flåm stasjon senest klokka xx.

NB! Deltakerne må betale togreisen selv.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Annet:
Alle deltakere må ha med egen hjelm siden ikke DNT eller Haugastøl har hjelmer til utlån. DNT leier sykler på Haugastøl som en del turprisen. Da får vi levert syklene når gruppen er fremme i Flåm. Du trenger ikke terrengsykkel, men husk å sjekke at bremsene er gode og solide. Du skal ned mange, lange bakker!

Det anbefales å pakke en relativt liten dagstursekk til turen. Et klesskift, varme klær, samt plass til mat og drikke bør holde. Dette får du plass til i en 30-40 liter sekk som ikke bør veie mer enn 5-6 kg. Har du mer enn dette har du tatt med for mye utstyr.

Vi er selvforsynte på mat hele turen takket være hyttene vi besøker. Det kan likevel være lurt å ha litt snacks, nøtter og sjokolade lett tilgjengelig i sekken. En drikkeflaske eller drikkesekk med vann er også viktig å ha med. Det kan også bli en lang togtur hjem på søndag, så en liten ekstra matpakke eller litt penger til niste på toget er en fordel.

Målgruppe for kurset

Passer for ungdom 16-24 år

Vanskelighetsgrad: Middels

Om Kursagenten.no

Kursagenten er Norges største formidlingstjeneste for kurs. Søk blant alle typer kurs for bedrifter og privatpersoner.

Kundeservice

Finner du ikke kurset du er på jakt etter?
Kontakt oss gjerne så kan vi hjelpe deg.

Annonsere kurs?

Vil du ha flere kursdeltakere?
Da er vi her til a hjelpe deg.

Vi du vite mer hvordan vi kan hjelpe deg og ditt firma?

©Kursagenten AS
Orgnr 984 246 595 MVA
Fekjan 13, 1394 Nesbru
Tlf: 417 65 300

Vi tar ikke ansvar for innhold som tilhører våre medlemmer. Dette gjelder kursoppføringer, artikler og eksterne lenker.