Sykefraværskonferansen 2024



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
          Akershus, Ullensaker
Kursadresse: Balder allé 2, 2060 Gardermoen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager

Vi tilbyr sykefraværskonferansen 2024. Hvordan i praksis forebygge sykefravær blant våre ansatte? En konferanse om veiledning, kompetanse og arbeidsmiljø, med et klart formål: Bidra til lavere sykefravær.

Program dag 1:
kl 10:00 - 10:45 Et skråblikk på sykefravær i Norge:
Hvordan utvikler sykefraværet seg, og hvorfor er det sånn? Ulf formidler og viser statistikk på en forståelig og spennende måte. I dette innlegget viser han trender og utviklingen på sykefraværet i Norge.
- Ulf Andersen, statistikksjef

kl 11:00 - 11:45 Omstilling og sykefravær:
Organisasjonsendringer påvirker sykefraværet i begge retninger. I dette foredraget får du innsikt i hva du som leder kan gjøre for å forhindre økt sykefravær som følge av omstillinger i organisasjonen.
- Anniken Grønstad, Forsker Oslo Nye Høyskole

kl 12:00 - 13:00 En psyk arbeidskraftreserve:
Innhold er det som må til for å unngå at en delvis sykemelding blir til en langtidssykemelding på grunn av dårlig oppfølging. Her er grepene dere som arbeidsgivere og ledere må ta for å hjelpe «psykemeldte» medarbeidere.
- Håvard Paulsen, Kommunikasjonsansvarlig, Fontenehus

kl 13:00 - 14:00 Lunsjpause

kl 14:00 - 15:45 Gjennomføring av de bestes praksis gir redusert sykefravær:
Sykefraværet kan ikke kontrolleres, men det finnes kontrollerbare aktiviteter som kan. Beste praksis satt i system reduserer sykefraværet. Hva kjennetegner de organisasjonene som er dyktige på sykefraværsoppfølging, og hvilke grep gjør de som lykkes over tid? I dette innlegget viser Anders hvordan vi kan lære av de de beste.
- Anders Sætre, Leder Peopleatwork

Program dag 2:
kl 09:00 - 09:45 Om stillingsstørrelser og sykefravær:
Stillingsstørrelse og sykefravær er to temaer som sammen med kompetanse gjensidig forsterker eller svekker hverandre i spørsmålet om å utvikle bærekraftige arbeidsmiljøer og gode tjenester. Fafo-forsker Leif Moland er blant de som vet mest om sammenhengene bak det som gjør at ingen norske kommuner så langt har klart å etablere en heltidskultur i helse- og omsorgssektoren. Med seg har Moland praktiske og konkrete innspill.
- Leif Moland, Seniorforsker, Fafo

kl 10:00 - 10:45 7 tips til en frisk sykemeldings­kultur:
En god sykemeldingskultur handler ikke nødvendigvis om en arbeidsplass der alle er friske. Alle blir syke en eller flere ganger i løpet av et arbeidsliv, og noen ganger tar det lengre tid enn andre å bli frisk. Poenget med en god sykemeldingskultur er at det uansett sykdomsbilde er et felles mål om at den syke skal tilbake til jobben så fort som mulig. For all erfaring og forskning viser at alternativet er dårlig for alle parter: Langtidssykemeldinger ER en trist, og ikke minst kostbar, affære for den sykmeldte, arbeidsgiver og samfunnet generelt.
- Atle Torp, Juridisk rådgiver HR og ledelse

kl 11:00 - 11:45 Det emosjonelle arbeidet på godt og vondt:
Å jobbe med mennesker er et privilegium, men møtet med andres smerte, sorg og sykdom kan også være svært belastende. Innen offentlig sektor utgjør nettopp de emosjonelle belastningene som følge av eksponering for folk, en betydelig risiko for sykefravær. Men hva kan vi gjøre for å forebygge og redusere sykefravær som følge av dette arbeidet?
- Eivor Iversen Bø, Leder bedriftshelsetjenesten i Stavanger kommune

kl 11:45 - 12:30 Lunsjpause

kl 12:30 - 14:30 Sykefravær - nye arbeidsoppgaver, omplassering eller oppsigelse:
Hvor fritt står arbeidsgiveren til å sette ansatte med høyt sykefravær til nye arbeidsoppgaver, gi dem en ny stilling eller gå til oppsigelse? Hvor mye tilrettelegging kan ansatte kreve når de er blitt helt eller delvis syke? Og hvordan skal ansatte følges opp under sykefraværet? Dette er i stor grad usikkert territorium for de fleste ledere, og krever at man har kontroll på prosessene. Nicolay Skarning er en av Norges fremste advokater innenfor individuell og kollektiv arbeidsrett og har lang erfaring med oppsigelsessaker, varslinger og tolkning av tariffavtaler.
- Nicolay Skarning, Partner - Advokat

Målgruppe for kurset:
Målgruppen er ledere og mellomledere i offentlig og privat virksomhet, tillitsvalgte, verneombud, personalansvarlige, og andre interesserte innen helseforetak, kommuner, privat virksomhet og utdanning, samt NAV. Konferansen har en praktisk innfallsvinkel.

Vis flere tilsvarende kurs: