Sydpolen fra Hercules Inlet (Antarktis)Sted: Antarktis
          Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 67 dager
Pris: 960.000
Neste kurs: 15.11.2020 | Vis alle kursdatoer

Dette er turen for deg som drømmer om å bli en ekte polfarer! 1.130 km med selvforsynt skigåing gjennom det som regnes som det kaldeste, tørreste og mest forblåste kontinentet på jord. Gå i Amundsen og de store polarheltenes fotspor helt inn til selve sydpolen - en opplevelse du sent vil glemme!

Sydpolen:
Er dette juvelen i enhver turkrone? Vi tror det. Du får opplev verdens mest utilgjengelige kontinent, og det som gjennomsnittlig ligger høyest i verden på grunn av ismassene som dekker fastlandet. Temperaturene kommer derfor sjeldent over 0, men holder seg mellom ca -10 og -60 grader. Turen er lang, kald, hard og koster flesk. For å nå 90° Syd må motivasjonen være på topp. Samtidig er belønningen stor når du står og vaier med flagget på selveste Sydpolpunktet.

Hercules-ruten:
Turen starter på Sør-Amerikas sydspiss, i byen Punta Arenas. Når alt er klart og været er med oss flyr vi over Ildlandet, over Drakestredet og inn over Antarktis. Etter noen timer lander vi på blåisfeltet ved Union Glacier. Så fort alt er klart flys vi med Twin Otter ut til startpunktet Hercules Inlet. Herfra skal vi gå Hercules ruten, ca 1.130 km uten støtte, inn til selve Sydpolen og den amerikanske Amundsen-Scott basen. Vi kan love deg en meget emosjonell stund når vi går frem mot "Kula" som symboliserer selve Polpunktet. Her ender turen og vi blir flydd tilbake til Union Glacier, og til slutt til Punta Arenas.

Ingen Antarktiske opplevelser er like. Dette er noe av det uforutsigbare og eventyrlige ved en reise til Antarktis. Turens lengde vil også kunne variere noe ved utreise. Forvent forsinkelser og ikke planlegg noe hjemme før en uke etter forventet ankomst. Tillat deg selv og nyte denne unike opplevelsen uten stress fra hjemlige forpliktelser.

Guide / turleder:
Liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren ekspedisjonsleder fra Hvitserk. Dersom det blir færre en 2 deltagere tilbyr vi plass på en internasjonal gruppe med internasjonal turleder.

Vanskelighetsgrad:
Denne ekspedisjonen krever ekstremt mye av hver enkelt deltager. Kulde, vind, tøffe og lange dager med pulk på 80 - 100 kilo og krav til gjennomsnittlig dagsetapper på 25 - 30km. Det blir fokus på vekt, og all unødvendig luksus blir igjen hjemme. Turen er betydelig tøffere enn en kryssing av Grønland - men denne turen er selvsagt et krav som forberedende tur. Vi krever at alle tar trening og forberedelser seriøst, og starter tidlig!

Treningssamlinger:
Vi vil arrangere to samlinger i forbindelse turen. Høstsamlingen vil foregå i Oslo-området i september / oktober. Her vil vi ha en brief, en lang prat om utstyr og i tillegg en treningstur i marka med overnatting ute. Formålet er å bli kjent med gruppa, få svar på spørsmål man måtte ha, gå gjennom camprutiner og opplegg for turen, og kunne gi veiledning til videre forberedelser fram mot neste samling.

Vintersamlingen vil foregå på fjellet. Her vil vi sjekke at det vi gikk gjennom på høstsamlingen sitter, og drille rutinene for turen. Vi skal gå langt med ski og pulk, sove i telt og sette camprutinene. Hver deltaker vil bli vurdert ut fra forrige samlings tilbakemeldinger, og enkelte vil kanskje måtte levere egen treningsdagbok fram mot avreise. Har man ikke utført de arbeidsoppgavene man har blitt bedt om å forbedre, vil man kunne bli anbefalt å utsette turen til neste sesong. Vi forbeholder oss retten til å avvise deltakere som ikke følger guidenes råd og tips, og viser at de tar arbeidsoppgavene på alvor. Vi vil også minne om at dette er en gruppetur hvor gruppa kommer først, ikke enkeltpersoner.

Turforberedelser:
Denne ekspedisjonen krever at du trener systematisk over tid på de to tingene som gjelder: Å gå på ski og trekke noe tungt etter deg. Som deltager skal du også kunne andre vesentlige ting før vi drar: Sette opp telt i vind og fyre opp og koke på primus. Dette er en tur som krever en god fysikk hos deltagerne, du MÅ trene for å klare turen og du må begynne opptreningen så snart du er påmeldt. Kroppen trenger tid for å venne seg til belastningen det er å trekke 80 - 110 kg pulk hver dag i 60 dager.

Sikkerhet:
Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

På denne turen er det viktig å forstå at vi beveger oss langt utenfor allfarvei. Vi vil selvsagt gjøre alt vi kan for å bistå om noe skulle skje, men en eventuell redningsaksjon vil kunne ta lengre tid enn på andre turer vi arrangerer. Det er derfor ekstremt viktig at alle deltakere stiller godt forberedt og er klar for å håndtere uforutsette situasjoner på strak arm. Vi har med navigasjonsutstyr, nødpeilesender og satellitt-telefon, i forhold til de krav en slik tur måtte stille.

NB! Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr:
Hvitserk står for alt fellesutstyr som sikkerhet, navigasjon, reparasjonsverktøy, medisiner, telt, primuser, kokekar, pulker og telt.

Klima:
Turen går i november og desember. Ved start må man påregne minus 20 til minus 35 grader. Etterhvert som sola stiger og vi når inn i desember, vil temperaturen øke, men det er ved startpunktet. Vi har kommet høyere, og derfor blir det fortsatt kaldt. Her nede blåser det, og så lenge du er ute, vil det være bikkjekaldt. Gled deg over at teltlivet er behagelig og tørt. Sola varmer opp teltet til behagelige kuldegrader. Primusen gjør resten noen få minutter i døgnet.

Pass og visum:
Nordmenn trenger ikke visum til Chile. MERK: Chile har meget strenge importregler på mat. Du skal ikke ta med deg noe mat fra Norge!

Vaksinasjoner og helse:
Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner. Du må ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en ekspedisjon med fysiske anstrengelser og langt utenfor allfarvei. Vi krever at alle utfyller et helseskjema og at dette attesteres av legen.

Forsikring:
Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:
• Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
• Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
• Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
• Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
• Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
• Reisegods
• Forsinkelser

Forbehold:
Vi tar forbehold om endringer i priser. Programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser. Det vil være egne reisevilkår og betalingsbetingelser knyttet til denne ekspedisjonen. Ta kontakt.

NB: Denne turen er avhengig av, og basert på minimum 2 deltakere (maks 5). Depositum for turen vil være 100.000 NOK. Alle deltakere må oppfylle gjeldende vilkår for deltakelse. Skulle man bli nektet reise fordi man ikke oppfyller kriteriene vil depositum bli tilbakebetalt, med unntak av et gebyr på 1.000 USD.

Pris inkluderer:
• Transfer til og fra flyplassen i Punta Arenas
• Briefing i Punta Arenas dagen før utreise
• Fly tur / retur Punta Arenas - Antarktis
• All flyvning innen Antarktis i henhold til programmet
• Alle måltider og overnatting i Antarktis
• Bruk av fasiliteter i Union Camp
• 30 kg bagasje på flyvningen Punta Arenas - Union Glacier
• Alt av fellesutstyr under ekspedisjonen (telt, brennere etc.)
• Alt av kommunikasjonsutstyr som satelittelefon, nødpeilesender etc.
• Dagbok på nettet
• Værrapporter underveis
• Alle nødvendige tillatelser i Antarktis
• Forsendelse av cargo

Pris inkluderer ikke:
• Alle kostnader med fly tur / retur Oslo-Punta Arenas
• Opphold og mat før og etter ekspedisjonen
• Pulk, Pulksele og taudrag med karabinere
• Kostnader for treningssamlingene (Dersom man ikke får være med trekkes denne kostnaden av på depositumet)
• Flyvninger i Antarktis, utenom de som er i henhold til programmet
• Personlig utstyr og bekledning
• Utgifter i forbindelse med forsinkelser i Punta Arenas
• Utgifter i forbindelse med overvekt utover den tillatte bagasjevekten
• Personlig avbestillings - og reiseforsikring som dekker deg for denne reisen (også uthenting i Antarktis)

Øvrig informasjon:
Selve skituren tar totalt ca 60 dager, men vi er på tur i +/- 65 dager. Det er begrenset antall plasser på denne ekspedisjonen, og vi starter forberedelsene tidlig. Dette er en spesielt krevende ekspedisjon, og det vil være obligatoriske kvalifiserings-/ treningsamlinger i forkant. Ekspedisjonsleder vil forbeholde seg retten til å sette sammen et lag ut fra en totalvurdering av personlig egnethet og laget som helhet. Ta kontakt dersom du er interessert, så tar vi en prat!