Svalbard - 3 dager arktisk eventyrKursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Svalbard
Svalbard
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 dager
Pris: 5.990

Bli med på et 3 dagers arktisk eventyr på 78 grader nord og opplev fjellene, isbreene og naturen rundt Longyearbyen på Svalbard. Har du en drøm om å oppleve arktisk natur på nært hold med randoski på beina, da er dette turen for deg.

I umiddelbar nærhet av Longyearbyen ligger det mange flotte skitopper, flere av disse byr også på fantastiske nedkjøringer! Våre erfarne skiguider har vært å prøvekjørt noen av disse, og våren 2017 tilbyr DNT fjellsport Oslo for første gang et topptureventyr på Svalbard for de som liker å gå på tur med randoutstyr.
Vi tilbyr også et 5 dagers topptureventyr på Svalbard med overnatting i teltleir ved Møysalbreen, les mer her. Det går også an å kombinere disse to turene for de som ønsker en ekstra utfordring.

Program
Dag 1: Ankomst Coal Miners´ Cabin
Vi har booket oss inn på romslige 4 manns rom på Coal Miners’ Cabin (CMC). Et perfekt utgangspunkt for toppturer øverst i Longyeardalen. De fleste kommer sikkert med fly, og fra Svalbard Lufthavn er det enklest å komme seg til CMC med flybusssom kjører ved hver ankomst. Dere sjekker inn på rommene fra kl. 12:00. Vi møtes til felles briefing kl. 17:00 på Coal Miners’ Bar & Grill. Vi går igjennom generell informasjon om selve turen, samt retningslinjer for ferdsel med tanke på lokale forhold.
Vi går igjennom prosedyrer for kameratredning skred og tilpasning av utstyr.

Dag 2: Rundtur fra Nybyen (CMC)-Nordenskiöldfjellet-Lars Hiertafjellet-Trollsteinen
Som et utgangspunkt planlegger vi frokost på CMC kl. 08:00, og avgang for tur kl. 09:00. Det er lyst hele døgnet, så vi tilpasser turstart/slutt i forhold til vær og vindforhold.
• Opp Tverrdalen og opp til toppen av Nordenskiöldfjellet 1.051 moh. via østryggen (østsiden av Platåbreen). Alternativt vestryggen.
• Videre over til Teltberget og skikjøring Ø-NØ retning ned til Fardalsbakken/Longyearpasset.
• Opp sydsiden av Lars Hiertafjellet, over toppunktet 878 moh. Følge ryggen videre rundt sørenden av Larsbreen fram til Trollsteinen 849 moh.
• Fra Trollsteinen, skikjøring ned vestsiden av Trollsteinen og videre ned dalen øst av Sarkofagen og ned til Nybyen.
Denne rundturen er totalt ca. 17 km.
Alternative turer/varianter
Av hensyn til både vær, skredforhold samt deltakere vil vi måtte tilpasse turen, samt turens lengde. Et naturlig sted å korte ned rundturen er Longyearpasset hvor en kan følge Longyearbreen ned til Nybyen. En kan også velge å gå fra Nybyen tur-retur Trollsteinen eller Nordenskiöldfjellet.

Dag 3: Rundtur med utgangspunkt fra Gruve 7
Som et utgangspunkt planlegger vi frokost på CMC kl. 08:00, og avgang for tur kl. 09:00. Det er lyst hele døgnet, så vi tilpasser turstart/slutt i forhold til vær og vindforhold.
• Taxi fra Nybyen til EISCAT radaren ved Gruve 7
• Fra EISCAT radaren, SØ retning forbi Breinosa og Foxfonna
• Over Foxbreen og videre over Fleinisen
• Ned Gløttfjellbreen og ut i Adventdalen
• Følger så Adventdalen vestover til vi møter på veien. Taxi tilbake til Nybyen.
Denne rundturen er totalt ca. 28 km.
Alternative turer/varianter
Av hensyn til både vær, skredforhold samt deltakere vil vi måtte tilpasse turen, samt turens lengde. Mulige alternativer i forhold til rundturen kan være å gå fra passet sør for Foxfonna, NØ ned Rieperbreen og ut Bolterdalen. Et annet alternativ er fra Foxbreen, N-NØ retning ned Foxbreen og ut Foxdalen til Adventdalen, eller fra Fleinisen N-NV retning ned Fleinisen og ut Foxdalen til Adventdalen.
Turen avsluttes ved retur til CMC, planlagt kl. 17:00.
Rekkefølgen på turdag 1 og 2 må også vurderes basert på vær, skred og vindforhold

Kost og losji
Vi bor på Coal Miners’ Cabin på romslige 4 manns rom med dusj og toalett på rommet. Det er stor frokostbuffé, sengetøy og håndklær er inkludert i prisen. Matpakke kan kjøpes for kr. 75.

Flybillett
Vi gjør spesielt oppmerksom på at vi må ha et minimum antall deltakere for å gjennomføre denne turen. Når vi har oppnådd minimum gir vi klarsignal om at flybilletter kan bookes. Vi oppfordrer interesserte til å melde seg på tidlig, da prisen på flybillettene stiger det lenger en venter med å booke. Vi anbefaler deltaker å bestille SAS plus billetter, denne bookingklassen refunderer billett utgiftene i tilfelle av avbestilling.
DNT tar ikke ansvar for økonomiske tap relatert til flybilletter, eksempelvis i tilfelle av kansellering av turen som følge av for få påmeldte.

Målgruppe for kurset

Forkunnskaper
Deltakerne må ha generell vintertur-kompetanse. Du må kunne kjøre komfortabelt ned svart løype i alpinanlegg og off-piste under varierende forhold. Må kjenne eget utstyr godt, og være i generelt god form. Lederne forbeholder seg retten til å sende hjem deltakere som er i for dårlig form og som ikke har skiferdigheter til å gjennomføre turen sikkert. Dette er en tung tur, det er potensielt lange dagsetapper, så du må ha gått en del på topptur og vært vant til lange dager på tur for å kunne være med på denne turen.

Om Kursagenten.no

Kursagenten er Norges største formidlingstjeneste for kurs. Søk blant alle typer kurs for bedrifter og privatpersoner.

Kundeservice

Finner du ikke kurset du er på jakt etter?
Kontakt oss gjerne så kan vi hjelpe deg.

Annonsere kurs?

Vil du ha flere kursdeltakere?
Da er vi her til a hjelpe deg.

Vi du vite mer hvordan vi kan hjelpe deg og ditt firma?

©Kursagenten AS
Orgnr 984 246 595 MVA
Fekjan 13, 1394 Nesbru
Tlf: 417 65 300

Vi tar ikke ansvar for innhold som tilhører våre medlemmer. Dette gjelder kursoppføringer, artikler og eksterne lenker.