Strukturert kommunikasjon - webinar



Kursarrangør: Holte Academy
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Kl 09:00 - 12:00
Varighet: 3 timer
Pris: 2.990

Vi tilbyr kurs i strukturert kommunikasjon - webinar. Ønsker du å bli flinkere til å strukturere opp tankene dine før du fyrer løs med budskapet ditt? Bli bevisst enkle teknikker som hjelper deg med å bygge opp en logisk tankerekke og struktur, før presentasjonsform og stil er et spørsmål.

Har du hørt om “Top down thinking” eller “Pyramide-tenking”? Det finnes nemlig en smart måte å bygge opp kommunikasjonen på, for å oppnå økt klarhet og færre misforståelser i budskapet, og større sannsynlighet for at responsen blir som du håper. Dette blir du kjent med i kurset!

Når vi skal formidle et budskap til andre, kan det være fristende å bare fyre løs, rett fra hofta. Enten det er en e-post, et Teams-møte eller en presentasjon til en større samling. Vi er oftest mer opptatt av å få formidlet informasjon raskt og effektivt, og ikke minst med stil. Men burde vi ikke først sette oss i skoene til de som er mottakerne av informasjonen? Hvordan kommer motparten til å oppfatte informasjonen, og enda viktigere: hvilken reaksjon vil den utløse? Vil vi klare å skape den responsen eller effekten vi ønsker å oppnå?

I dette kurset vil du få hjelp til å tenke klart over hva du egentlig ønsker å kommunisere, før du kommuniserer, og tydelig og presist når du gjør det.
Dette er ikke et kurs i presentasjonsteknikk eller kommunikasjonsstil. I stedet får du innblikk i hvordan du med hjelp av få, enkle teknikker kan bygge opp en logisk tankerekke og struktur før presentasjonsform og stil er et spørsmål.

Læringsutbytte
Etter dette kurset skal du ha fått innsikt i:
• Hvordan du kan formulere og legge frem budskapet ditt som en historiefortelling.
• Hvordan du kan forenkle det du skal kommunisere for å hjelpe andre til å forstå.
• Hvordan du kan utløse responsen og handlingen du selv ønsker å skape hos andre.
• Hvordan en felles tilnærming som TDT (Top down thinking) kan bidra til å unngå misforståelser og skape mer målrettet arbeid.

Målgruppe for kurset
Kurset passer for deg som:
• Er rådgiver eller prosjektleder, og ønsker å formidle informasjon til en bredde av interessenter som allerede kanskje har litt for mye å tenke på, eller drukner i dårlig strukturert kommunikasjon som ikke er så lett å fordøye.
• Deg som ønsker å lære teknikker for logisk tenkning og oppbygging av argumentasjon.
• Ønsker å skape tillit og trygghet i det du kommuniserer.

Kursdetaljer og forberedelser:
Kurset stiller ingen krav til forberedelser. Vi bruker noen generiske eksempler underveis, men du må gjerne ta med ditt eget case eksempel som du kan tenke på underveis i kurset.

Kurset vil foregå som et digitalt kurs på 3 timer. Det betyr at du vil delta fra din PC, der du befinner deg. Vi vil sende deg en lenke til kurset før kursstart.

Kurset gjennomføres live fra klokken 09-12, med korte pauser underveis. Det vil være rom for å teste ut det du lærer underveis i kurset, og du vil kunne stille spørsmål til vår dyktige kursholder.