Stisykling i Romsdalsalpene (19-30 år)Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Romsdalen
          Møre og Romsdal, Rauma / Åndalsnes
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager

Romsdalen er viden kjent for legendariske fjell, dype fjorder og magisk utsikt. Nå har du sjansen til å oppleve dette fra sykkelsetet. Vi bor på flotte Villa Vengetind og blir guidet av Romsdal Adventure til gode stier i et av Norges fineste friluftsområder.

Program

Dette er en tur tiltenkt litt mer erfarne stisyklister som helst eier eget utstyr. Det er krevende og utfordrende å sykle sti i fjellet, så erfaring på dette området er anbefalt. Dersom du har erfaring, men ikke eget utstyr kan det leies sykkel hos Romsdalen Adventure (kun 5 sykler til utleie). Les mer om dette under "annet".

Program

Dette er en tur tiltenkt litt mer erfarne stisyklister som helst eier eget utstyr. Det er krevende og utfordrende å sykle sti i fjellet, så erfaring på dette området er anbefalt. Dersom du har erfaring, men ikke eget utstyr kan det leies sykkel hos Romsdalen Adventure (kun 5 sykler til utleie). Les mer om dette under "annet".

Dersom du ønsker å prøve ut stisykling anbefales våre andre turer og kurs

Dag 1 - Turstart

Vi prøver å legge opp til samkjøring i bil fra Oslo. Turleder vil ta kontakt på forhånd og organisere, spesielt om deltakere har egne sykler, så tar det ekstra mye plass. For de av dere som har bil og kommer fra andre steder enn Oslo kan dere møte på Romsdalen Adventure i Isfjorden torsdag klokka 22.00. Det er også mulig å ta toget, men meld da fra til turleder på forhånd slik at man kan koordinere henting.

Vi skal bo på Villa Vengetind hos Romsdalen Adventure. Det er en meget fin, intim og gammel restaurert hytte midt på en større gårdsplass. Vi rekker bare å sjekke inn, spise litt kveldsmat og ta en kjapp prat om morgendagens tur før vi finner køya.

NB! Deltakerne må betale kollektivreisene selv.

Dag 2 - Turdag

Generelt sett har Romsdalen et veldig variert område for sykling, med kort vei til både Fjørå, Bjorli, Lesja, Molde og kysten ute ved Atlanterhavsveien. Våre verter er svært opptatt av bærekraft og slitasje på stiene og med stor variasjon i vær, har vi mulighet til å stort sett alltid å finne tørre og fine forhold. Det er planen å starte dag 1 på Bjorli, med en topptur som har veldig bra flyt i syklingen. Dette for å gi gruppa en fin start og for å kartlegge hvilket nivå vi bør legge oss på dag 2. Vi får med oss lokalkjent guide Tommy Solheim som også er vår vert på turene.

Dag 3 - Turdag

Idag skal vi også ut på tur, så vi får stå opp tidlig og få i oss frokosten i en fei, før vi vender snuten ut i fjellet igjen. Vi lar vær og føreforholdene, samt gruppas samlede nivå bestemme hvor vi tar veien idag, men guiden vår klarer helt sikkert å finne et egnet sted som blir enda mer spennende enn gårsdagen.

Dag 4 - Turslutt

Søndag er avreisedag, men vi ønsker å få mest mulig ut av oppholdet vårt. Vi pakker oss derfor ut av Villa Vengetind og reiser på sykkeltur i et område som er gunstig med tanke på reisen østover. Da kan vi være ute flere timer.

Vi har som mål å være tilbake i Åndalsnes klokka xx slik at de som eventuelt skal ta tog rekker siste toget til Oslo.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Sjekk ut film fra stisyklingen i Romsdalen

Annet:

Alle deltakere bør ha med egen sykkel, hjelm og alt sikkerhetsutstyret man ønsker. Dette er en tur for litt mer erfarne stisyklister som har eget utstyr. Det er unntaksvis mulig å leie utstyr hos Romsdalen Adventure for de som enda ikke har eget. Da kan man leie sykkel og hjelm for 750,- en dag, 1250,- for hele helgen. Dette er high-end stisykler. Kun 5 sykler til utlån. Gi beskjed om du ønsker sykkelleie i påmeldingen. Dette må ordnes og betales selv hos Romsdalen Adventure.

Du trenger ikke pakke annen mat enn snacks, nøtter eller sjokolade som du ønsker å ha i sekken. Resten får vi på Villa Vengetind.

Målgruppe for kurset

Passer for ungdom 19-30 år

Vanskelighetsgrad: Middels

Om Kursagenten.no

Kursagenten er Norges største formidlingstjeneste for kurs. Søk blant alle typer kurs for bedrifter og privatpersoner.

Kundeservice

Finner du ikke kurset du er på jakt etter?
Kontakt oss gjerne så kan vi hjelpe deg.

Annonsere kurs?

Vil du ha flere kursdeltakere?
Da er vi her til a hjelpe deg.

Vi du vite mer hvordan vi kan hjelpe deg og ditt firma?

©Kursagenten AS
Orgnr 984 246 595 MVA
Fekjan 13, 1394 Nesbru
Tlf: 417 65 300

Vi tar ikke ansvar for innhold som tilhører våre medlemmer. Dette gjelder kursoppføringer, artikler og eksterne lenker.