Stillasbyggerkurs for inntil 5 meter - Nett



Kursarrangør: TotalHMS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil Tilgang til kurs 12 måneder
Varighet: 7,5 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr stillasbyggekurs I som nettkurs. For bygging av stillas med øverste stillasgulv under 5 meter. Kurset dekker de krav som stilles til opplæring, før ansatte bruker stillas. (NS 9700-1 Modul 2 Prefabrikkerte stillas med en høyde opp til 5 meter)

Målsetningen med kurset er å gi deg som skal begynne å bygge stillas, en teoretisk innføring og grunnleggende opplæring, slik at du trygt og sikkert kan begynne å bygge stillas med øverste stillasgulv under 5 meter.

Videre får kursdeltakerne slik en god innsikt i hva som er viktig når det kommer til byggingen av et stillas, hvordan stillaset funger, hvordan stillas skal vedlikeholdes, og hvordan de selv skal forholde seg på stillas, og hvordan de vanligvis vil bruke det.

Kursets varighet beregnes til 7,5 timer og forutsetter flere lesninger av kursinnholdet. Kurset er kun gyldig etter bestått eksamen, samt 7,5 timer med dokumentert nødvendig produktspesifikk praksis og opplæring sammen med en kvalifisert person, gjerne fra din egen bedrift. Dokumentasjonsskjema for praktisk opplæring finner du her.

Lovgrunnlaget for stillasbyggerkurs
Lovgrunnlaget for at alle som skal bruke et stillas skal gjennomføre et teoretisk og praktisk stillasbyggerkurs finner vi i Arbeidsmiljøloven og videre i en Forskrift til Arbeidsmiljøloven: Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, spesielt i § 17 som omfatter arbeid i høyden.

-Forskriften blir gjerne kun omtalt som Forskrift om utførelse av arbeid. I Tredje del av forskriften finner vi: Krav til arbeid med fysiske risikofaktorer, Kapittel 17. Arbeid i høyden. -Forskrifter er alltid tillegg til lovverk, og utdyper hvordan det er ment at lovverket skal følges.

Dette kurset tilfredsstiller kravet til opplæring av brukere av stillas som vi finner i § 17-5. Dertil dekker kurset det teoretiske opplæringskravet for stillasmontører i § 17 – 2. Kurset gir også en innføring i videre forskrifter som skal følges i Kapittel 17 av Forskrift om utførelse av arbeid, så vel som tilgrensende regler og forskrifter for sikkert arbeid, arbeidsplassen og en bredere forståelse av oppførsel i håndverk, bygg og anlegg.

Kurset fungerer slik som den teoretiske delen av et stillasbyggekurs for stillas fra 2 til 5 meters høyde, men forbereder også stillasbyggeren for arbeid på norske og europeiske byggeplasser, ved å dekke viktige tilgrensende tema for å arbeide trygt i høyden.