Språkreise til Livorno i ToscanaKursarrangør: Scuola d`italiano
Sted: Livorno i Toscana
          Utlandet, Italia
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 8 dager

Lær italiensk i Livorno i Toscana. Bli med Maria Gavina Manca (også kalt Mina) på en ukes full immersion i italiensk språk, mat, vin og kultur. Mina viser deg Livorno gjennom kulturelle utfarter og underviser deg italiensk 5 av dagene.

Sammen spiser dere måltider på utvalgte lokale restauranter, og én av dagene blir det hjemmelaget mat med hennes familie og venner. Mina sin familie bor i Livorno, som ligger ved kysten i Toscana, ikke langt fra Pisa.

Vårt reisemål:
Livorno anses som den mest moderne byen i Toscana, og er samtidig rik på historiske, kunstneriske og arkitektoniske severdigheter. Mye av byen vokste fram under Medici-familien sitt styre i andre halvdel av 1500-tallet, da den ble områdets viktigste havneby, og dermed multietnisk og flerkulturell. Livorno har mye færre turister enn andre Toskanske byer som Firenze, Lucca og Pisa og kan derfor gi et mer ekte innblikk i italienernes dagligliv.

Byen er kjent for ”Santuario di Montenero”, samt for å være hjemlandet til storheter som Amedeo Modigliani, Pietro Mascagni, Giovanni Fattori og Carlo Azeglio Ciampi. Den lokale maten er livorneserne med rette stolte av, ikke minst ”Caciucco” (en typisk fiskesuppe), ”Baccalà”, ”Triglie alla livornese” og ”Ponce”. Et godt nettverk med tog og busser gjør det lett å arrangere utflukter fra Livorno, til f.eks. Ardeza Mare, Castiglioncello, Lucca, Pisa eller Firenze. Vi skal bo på ”Hotel Navy”, et lite hotell som ligger nær sjøen ikke langt fra en liten strand der de lokale pleier å bade.


Program

Lørdag)
Ankomst til Livorno. Du må selv komme deg dit og vi treffes på Hotel Navy. Innsjekking på hotellet fra kl 10:00. Velkomstdrink på hotellet når alle har sjekket inn.

Søndag)
kl 10:00 - 12:45, Italienskkurs.
kl 13:00 - Lunsj, hjemmelaget toscansk mat sammen med Minas familie og venner

Mandag)
kl 09:30 - Besøk til byen. Sentrum og morgenens markeder
kl 12:30 - Lunsj på La Libecciata
kl 16:30 - 19:15, Italienskkurs
kl 19:30 - Aperitiff

Tirsdag)
kl 10:00 - 12:45, Italienskkurs
kl 13:00 - Lunsj, lokal mat på restaurant Beni, nær hotellet
kl 21:00 - Konsert på Teatro Goldoni (valgfritt, pris Euro 30). Dirigent: A. Pérez. Piano: F. Colli.
• LIGETI, Concert Romanesc
• BEETHOVEN, Piano Conc 3, Op.37
• BEETHOVEN, Symph 3 (Heroic), Op.55

Onsdag)
kl 10:00 - 12:45, Italienskkurs
kl 13:00 - Lunsj på Beni
kl 17:00 - Glimt fra hverdagen: Gio Batta Lepori (1911 - 2002) var en kjent lokal kunstner - Vi skal besøke huset til hans familie.
kl 19:30 - Aperitiff

Torsdag)
kl 10:00 - 12:45, Italienskkurs
kl 13:00 - Lunsj på Beni. Fri om kvelden

Fredag)
kl 11:00 - 16:00, Utfart i drosje sørover langs kysten til Bolgheri med besøk på vingården Tenuta di Vaira. Her smaker vi på viner og lokale produkt.
kl 19:30 - Avslutningsmiddag på Beni med giro focaccine

Lørdag)
Frokost før avreise


Om vår reiseleder og kursansvarlige:
Mina underviste italiensk hos oss i Oslo fra 2010 - 2013. Tidligere studerte hun undervisning av italiensk som fremmedspråk ved Università per Stranieri i Siena og ved Dilit i Roma. Hun har undervist italiensk ved Universitet i Hanoi, Vietnam og har organisert italienskkurs ved Istituto Italiano di Cultura i Melbourne, Australia. Mina har bodd på Sardinia og i Toscana, og inviterer deg til å komme og se begge regionene hennes!

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker språkreise til Livorno i Toscana

Forkunnskaper:
• Passer best for deg som har tatt vårt trinn 3 og oppover, eller tilsvarende

Vis flere tilsvarende kurs: