Sporedannende bakterier i mat - WebinarSted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Kl 10:00 - 12:00
Varighet: 2 timer
Pris: 1.500

Få mer kunnskap om de vanligste sporedannende bakeriene i Bacillus og Clostridie-slekten, hvorfor disse bakteriene kan representere en utfordring i din produksjon og hvordan du kan legge opp dine prosesser for å unngå dette.

Innhold:
De overlever det meste og er tøffere enn de fleste! Oppbygging av sporedannende bakterier i et produksjonsmiljø og utfordringene som følger kan være en hard nøtt å knekke. Hvor kommer disse bakteriene fra, og hvilke farer representerer de for mattryggheten? Hva gjør sporer så resistente og hvilke strategier kan vi bruke for å forhindre eller bli kvitt et sporeproblem?

Etter webinaret er det avsatt 15 minutter til spørsmål. For å sikre at vi får besvart alle spørsmål er maksimalt deltagerantall satt til 30.

Kurs innhold
Del 1:
• Hva er en sporedanner
• Den fantastiske bakteriesporen
• Sporulering – En trygg havn
• Germinering – Ut av dvalen

Del 2
• Sporedannende bakterier i mat
• Bacillus
• Clostridium

Del 3
Hva er utfordringene med sporedannere, og hvordan kan vi bekjempe dem?

Foredragsholder:
Cecilie From
Business Unit Manager Microbiology

Cecilie er utdannet veterinær og har en doktorgrad i mattrygghet. Hun har bakgrunn som forsker ved Norges veterinærhøgskole (nå NMBU - Veterinærhøgskolen), Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi (forskningsfelt: sporedannende bakterier og germinering) og i Senter for mattrygghet. Cecilie har jobbet syv år som kvalitetssjef i næringsmiddelindustrien før hun ble leder for de mikrobiologiske laboratoriene i våre norske selskaper i 2019.

Målgruppe:
Dette webinaret passer for deg som ønsker mer kunnskap om bakteriesporer og hvordan du kan hindre at sporedannende bakterier blir en utfordring i egen produksjon.