Spinning på rokk og handtein



Sted: Raulandsakademiet
          Telemark, Vinje
Kursadresse: Akademiet 2, 3864 Rauland (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 4995
Neste kurs: 24.10.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i spinning på rokk og handtein. På kurset lærer du grunnteknikken: å spinne ull på rokk eller håndtein. Så tvinnes tråden sammen til to- eller tretrådet garn. Du lærer også om ullkvaliteter og hvordan ull skal behandles.

Innhold:
Du kan prøve forskjellig ull, også ferdig farget og kardet, og lage ditt eget spennende design på garnet. Målsettinga er å funnskap om hvordan rokken er bygd opp og stell av rokken. Lære å karde og spinne forskjellig fiber. Tvinne 2- og 3-trådet garn av tråden. Grunnleggende kunnskap om materialer til spinning. Arbeidsformen blir som fellesundervisning og individuelle rettleiing. Praktisk og teoretisk innføring. Den grunnleggende metoden er herming. Kurslærer viser og deltakerne blir veiledet individuelt.

Dagsplan:
• Litt om spinningas historie
• Rokkens oppbygging og funksjon, navn på de viktigste delene og stell av rokken
• Bruk av håndtein
• Forskjellige ullkvaliteter og andre fiber som lar seg spinne
• Hvordan de forskjellige kvalitetene passer til ulike typer garn
• Karde og spinne med forskjellige ullkvaliteter
• Trening i å spinne ull, og evt. andre fiber, til tråd

Lærar: Anne Grete Krogstad

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å lære å spinne på rokk og/eller handtein kan melde seg på kurset. Barn ned til 10 års alder kan også lære å spinne.

Forkunnskaper:
• Det er ikke nødvendig med forkunnskap, men godt håndlag er en fordel

Kursmateriell:
Rokk, håndtein, håndkarder, kardemaskin og annet utstyr. Det er en fordel om du har egen rokk, og karder, men det er mulig å låne rokk om du gir beskjed. Håndteiner har kurslærer til utlån og for salg. Forkle (råull er feit og skitten) og ullsokker (best å spinne uten sko). Egen ull om du har (sau, alpakka, hund, mohair, angora). Råull, tops etc. til spinning kan kjøpes. Kostnad 100 - 300 kr. Kurslærer lager et kompendium som alle kursdeltakere får.

Vi gjer merksam på:
Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål. Vi reknar med at deltakar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Avmeldingsinformasjon:
Påmeldinga er bindande. Dersom du ikkje kan møte på eit kurs du har meldt deg på, er det viktig at du melder frå skriftleg (e-post eller brev) så fort som mogeleg.

Ein betalar eit depositum på kr 950 ved påmelding av eit kurs. Innbetalt depositum blir ikkje refundert fram til fire veker (28 dagar) før kursstart. Ved avmelding seinare enn 28 dagar før kursstart må heile kursavgifta betalast. Dette gjelder også om det er sjukdom eller andre årsaker.

Ein kan bytte kurs innanfor sama år, men kan ikkje skuve påmeldinga til neste år.

Vis flere tilsvarende kurs: