Spikking av ølhøner



Sted: Raulandsakademiet
          Telemark, Vinje
Kursadresse: Akademiet 2, 3864 Rauland (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 dager
Pris: 7800
Neste kurs: 24.06.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs om spikking av ølhøner. På dette kurset skal du lære å skjære, dekorere og male ølhøner. Du vil lære litt om ølhønas plass i folketroen og hvorfor man valgte fugleformen på drikkekaret. Du vil også få en innføring i ulike teknikker for å holde verktøyet skarpt.

Innhold:
Samt hva slags treverk som egner seg til skjæring og hvordan man lager emner. Målsettingen med kurset er å skjære, dekorere og behandle ei ølhøne. Arbeidsformen blir med individuell hjelp til skjæring, uthuling og behandling. Fellesundervisning i skjæring av emner og behandling av verktøy.

Program:
Mandag kveld:
• Gjennomgang av sikkerhetsregler for bruk av utstyr og verksted. Bli kjent med hverandre, deling av forventninger.

Tirsdag:
• Starte å forme ei ølhøne, gjennomgang av hvordan man holder verktøyet skarpt under bruk og litt om noen grunnregler man forholder seg til når man skjærer.

Onsdag:
• Fortsette å forme ølhøne, starte uthuling av corpus og starte på en gjennomgang av ølhønas historie

Torsdag:
• Fortsette skjæring / uthuling og starte på dekorering av høna. Gjennomgang av ornamentikk som ble brukt ved dekorering. Starte med behandling av ølhøna for de som er klare til det.

Fredag:
• Fortsette skjæring / uthuling / dekorering, behandle ølhøna og lære hvordan man skjærer emner og hva slags treslag som egner seg til ølhøner.

Lørdag:
• Gjøre arbeid ferdig og lære ulike måter å sette opp verktøyet man bruker til skjæring

Søndag:
• Gjøre seg ferdig, oppsummere og rydde verkstedet

Lærar: Jørn Thore Morønning

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs om spikking av ølhøner

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Kursmateriell:
Ta med blyant, viskelær, kniv og utstyr til uthuling, hvis du har. I tillegg kan du ta med hansker for å unngå vannblemmer og skinnforkle (kan kjøpes på Rusta for 300 kr). Utstyr du trenger kan leies for 300 kr, men kan også kjøpes av kurslærer. Emner kjøpes for ca 200 kr pr stk.

Vi gjer merksam på:
Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål. Vi reknar med at deltakarar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Avmeldingsinformasjon:
Påmeldinga er bindande. Dersom du ikkje kan møte på eit kurs du har meldt deg på, er det viktig at du melder frå skriftleg (e-post eller brev) så fort som mogeleg.

Ein betalar eit depositum på kr 950 ved påmelding av eit kurs. Innbetalt depositum blir ikkje refundert fram til fire veker (28 dagar) før kursstart. Ved avmelding seinare enn 28 dagar før kursstart må heile kursavgifta betalast. Dette gjelder også om det er sjukdom eller andre årsaker.

Ein kan bytte kurs innanfor sama år, men kan ikkje skuve påmeldinga til neste år.