Balansering av fettsyrer - nettkurs



Kursarrangør: Tunsberg Medisinske Skole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 3-5 måneder
Pris: 2.900 (577 / 6 avdrag)

Vi tilbyr kurs i balansering av fettsyrer som nettkurs. Jobber du med å hjelpe andre til bedre helse, så er balansering av fettsyrer ett av mange områder du bør fokusere på. Ønsker du kunnskap om fettsyrer som ikke er koblet til en leverandør eller et produkt?

Media elsker å skrive om fett: hvor farlig mettet fett er, hvor bra omega-3 er og hvor ugunstig omega-6 er. Dagen etter skriver de det motsatte. Det kan være vanskelig å navigere i jungelen av informasjon og kosttilskudd, selv for en terapeut. Hvordan skal du forholde deg til all informasjonen, hvem skal du tro på og hva er sant? Og viktigst av alt, hvordan skal du best mulig kunne hjelpe pasientene dine når det er så mye motstridende informasjon ute og går?

Det finnes per i dag over 120 000 vitenskapelige publikasjoner som omhandler omega-3 og dets effekt på helse, men i stedet for å se på enkeltfettsyrer, bør vi se på balansen mellom de mettede, enumettede og flerumettede fettsyregruppene.

Hvordan påvirker for eksempel omega-3-nivået i kroppen nivået av mettede fettsyrer? Hva skjer med omega-3-nivået når omega-6-nivået økes? Hvordan påvirker forholdet mellom ulike fettsyrer helsa vår, og hvordan kan vi med riktig kunnskap bruke fettsyrer terapeutisk?

Etter endt kurs har du blant annet kunnskap om:
• Solid kunnskap om fettsyrenes oppbygning og funksjoner i kroppen.
• Kilder til fettsyrer og hvilke man bør velge.
• Kostholdsendringer og deres betydning for fettsyresammensetningen i mat og kropp.
• Hvilke anbefalinger som gis og om disse faktisk er tilstrekkelige.
• Forskjeller på ulike fettsyretilskudd som selges og optimale doser.
• Hvordan måle fettsyrestatus og hvilken betydning denne har.
• Hvordan en ubalansert og en balansert fettsyreprofil ser ut.
• Hvordan gjenopprette fettsyreprofilen til et naturlig og helsefremmende nivå.
• Behandlingsprotokoller for ulike grupper, som gravide, barn, personer med ADHD, • • hudproblemer, depresjon med mer.

Målgruppe for kurset:
Dette kurset egner seg for alle som er interessert i sammenhengen mellom fettsyreinntak og helse, men er spesielt viktig for deg som gir råd og veiledning om helse til andre.

Eksamen/sertifisering:
Etter fullført og bestått kurs vil du motta vitnemål med tittelen "Balansering av fettsyrer".

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
«Et meget bra kurs der du får god og oppdatert innsikt og oversikt over fettsyrer i kroppen, og hvor viktig omega-3 er for oss. Raske og fine tilbakemeldinger fra lærer underveis. Anbefales! »
- Trude Nordengen-Røli, Kostholdsveileder og student på Ernæringsterapi

«Dette er eit utrulig viktig og interessant kurs å ta. Ein veit i dag at mykje av livsstilssykdommene kan komme av inflammasjoner i kroppen og ubalanse i fettsyrene er ein ubalanse som kan føre til inflammasjoner. Dette er eit kurs som alle terapeuter burde ta.»
- Tove Riise Grastveit, Balansering av fettsyrer

«Jeg valgte dette kurset siden det er så enormt mye å velge i, når du skal kjøpe et omega-3 produkt. Igjennom dette kurset har jeg lært å kunne velge og være trygg på valgene jeg gjør i hensyn til dette. Dette er et veldig lærerikt og spennende kurs, med en fantastisk flink og hyggelig lærer. Så dette kurset anbefaler jeg på det varmeste. »
- Hege Merethe, Kostholdsveileder