Urtemedisin - nettstudie + samlinger



Kursarrangør: Tunsberg Medisinske Skole
Sted: Nettstudie + samlinger
          Akershus, Asker
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Åpent for søknad
Varighet: 3 år
Pris: 43.600 pr semester
Neste kurs: 02.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Terapeutisk bruk av urter. Urtemedisin er en 3-årig deltidsutdannelse som inneholder alt du trenger for å kunne begynne å jobbe som terapeut med urtemedisin som hovedfag. Mulighet for studiepoeng.

Urtemedisin er en av de mest anvendelige og effektive behandlingsmetodene innen naturmedisin. Metoden har vært brukt til behandling og forebyggelse av sykdom i tusenvis av år, og i de fleste kulturer verden over. Dette har bidratt til en enorm mengde kunnskap og erfaring om hvorfor og hvordan urteplanter påvirker kropp og psyke.

Tidligere var bruken av helbredende urter og planter basert på erfaring og utprøving. Man visste lite om de kjemiske innholdsstoffene plantene hadde. Men med utviklingen av den organiske kjemien som startet på 1800-tallet, kunne man isolere stoffer i urteplantene og slik kartlegge deres egenskaper.

Historisk sett kan vi si at den kunnskapen vi har om urteplanter har vært den viktigste kilden til dagens legemidler. Forløperen til mange kjente legemedisiner har nemlig kommet fra urteplanter som har vært brukt innen tradisjonell naturmedisin i lang tid. Man har utviklet hjertemedisinen Digitalis basert på innholdet (digitalisglykosider) i urteplanten Digitalis purpurea, og det smertestillende stoffet Acetylsalisylsyre fra Salix.

I dagens moderne medisin har man tilsidesatt kunnskap om helheten og hvordan mennesket er en del av naturen. Mange mennesker er imidlertid på søken etter metoder som kan helbrede uten bivirkninger og som setter fokus på årsak og ikke symptom.

Ved å kombinere dagens vitenskap med et helhetssyn hvor man behandler hele mennesket og ikke bare symptomene, kan vi bli enda bedre behandlere. Gjennom dette studiet vil du få mye nyttig og praktisk kunnskap som gir deg ferdigheter til å anvende urter som medisin på en naturlig og helhetlig måte.

Utdanningen består av følgende fag:
• Grunnmedisin
• Ernæring, livsstil og miljø
• Naturmedisin
• Helsecoaching
• Urtemedisin
• I tillegg gjennomføres ulike typer praksis gjennom alle 3 årene.

Opptakskrav
Dersom du ønsker studiepoeng og mulighet for støtte i Lånekassen for de to første årene, gjelder følgende opptakskrav:

Enten: Fullført videregående opplæring i studieretning for helse- og oppvekstfag eller tilsvarende.

Eller: Studenter som ikke har bestått helse- og oppvekstfag, kan vurderes etter realkompetanse. Da gjør vi en vurdering av all formell og uformell kompetanse som studenten har tilegnet seg.

For utenlandske søkere (utenfor norden), må man dokumentere norskkunnskaper på nivå B2 (Norskprøven for voksne innvandrere fra Vox med resultatet B2 på alle fire delprøver).

Når du har fullført og bestått utdanningen vil du få vitnemål med tittelen Urteterapeut TMS.