Sommerkurs i maleri på Edvard Munchs EkelyKursarrangør: Ekely Kunstskole
Sted: Edvard Munchs Ekely
          Oslo, Ullern
Kursadresse: Jarlsborgveien 18, 0379 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Fredag: 18.00 - 21.00, Lørdag/Søndag: kl 10.00 - 15.00
Varighet: 1 helg
Pris: 2.800
Neste kurs: 28.06.2019 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr weekendkurs i maleri på Edvard Munchs Ekely. Det gis en grundig, personlig veiledning og opplæring ut fra den enkeltes ståsted, av en aktiv, profesjonell billedkunstner med lang undervisningserfaring.

Innhold:
Marianne Blankenberg er profesjonell billedkunstner med lang undervisningserfaring som tilbyr Weekendkurs i maleri på Edvard Munchs Ekely. Pa Ekely malte Munch naturen og årstidenes vekslinger. Det er en utrolig artsrikdom av trær, blomster og planter på Ekely. Alt dette gjør Ekely til en malerisk utfordring for enhver. Vi arbeider både inne og ute og oppsøker i landskapet på Ekely noen av de motiver som Munch selv malte.
Deltagerne får en grundig, personlig veiledning og opplæring ut fra den enkeltes ståsted. Kurset er for både nybegynnere og viderekomne og passer mennesker med forskjellig bakgrunn, alder og erfaring som ønsker å utvikle sitt kreative potensiale. Du velger selv det medium du vil arbeide i (olje, akryl eller akvarell).
Det gis en grundig innføring i malekunstens problemstillinger. Det blir gjennomgang av elementær farge- og komposisjonslære, og deltakerne far en grundig, personlig veiledning. Her lærer du de grunnleggende prinsipper om form og farge med gjennomgang av elementær farge- og komposisjonslære, billeddiskusjoner og billedanalyse. Du stimuleres til selvstendig refleksjon og utforskning, slik at du skaffer deg et redskap til utvikling av et personlig billeduttrykk, samt styrker din observasjonsevne og tekniske ferdigheter. Det blir en oppsummerende korrektur av elevenes arbeider etter hver maleøkt. Ved kursets avslutning gis råd og vink om videre utvikling.
Billedkunstner Marianne Blankenberg har sin utdannelse fra Ecole Nationale des Beaux Arts, Paris og Statens Kunstakademi under professor Ludvig Eikaas og P.S.1, New York. Hun har undervist ved Kunsthøyskolen i Oslo KHIO avdeling Kunstakademiet , Kunst og Håndtverkskolen, Oslo Tegne- og Maleskole, Oslo Maleklubb, Mølla kunstskole og Ekely Kunstskole.

Målgruppe for kurset

Kurset er for både nybegynnere og viderekomne og passer mennesker med forskjellig bakgrunn, alder og erfaring som ønsker å utvikle sitt kreative potensiale.

Kursmateriell

Ekely Kunstskole holder malestaffelier.