Søkskurs for hund



Kursarrangør: Drammen Hundesenter
Sted: Buskerud, Drammen
Buskerud
Kursadresse: Nedre Eikervei 65, 3048 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi vil arrangere en rekke kurs innenfor søksarbeid både med interne instruktører og med eksterne / innleide instruktører. Våre egne instruktører (Gro og Line) kan skilte med finaleplasser i 2 NM i Smeller / søk (Gro) og Line har tittelen Norgesmester i Smeller 2018.

Innhold:
• Grunnkurs i søk
• Videregående søkskurs
• Grunnkurs for valper
• PT-timer
• Drop-in treningskvelder / dagtid

Vi har flere aktører med oss på laget og kan levere på mange nivåer

Grunnkurs for valper:
Her jobber vi med å få valpen i gang med å lete etter en forsterker (eks ball, leke, Kong etc). Vi har fullt fokus på at det skal være gøy å søke og å finne ! Vi trener også på ulike miljøer slik at valpen skal bli trygg på ulike underlag, høyder mm.

Grunnkurs i søk:
Vi tilbyr grunnkurs i søk for alle hunder. Kurset vil ta for seg grunnleggende opplæring i søksarbeid med hovedfokus å lære hunden et luktemne, søksutvikle hunden og lære den markering. Deltagerne kan selv velge retning mot aktivisering eller konkurranseformer som Smeller, Nosework, Seek mm etter kurset. Det stilles ingen krav til hund, fører eller kunnskapsnivå for å delta på grunnkurs. Hunden må være interessert i belønninger (mat eller leke).

Søksutviklingskurs:
Dette passer for hunder i alle aldre. Kurset er bygd opp som søkskurs for valper med samme mål: at det skal være gøy å lete, finne og føle mestring og trygghet på ulike underlag. Dette er et veldig godt utgangspunkt for grunnkurs i spesialsøk.

Kurs i søk på plattform / karusell:
Dette passer for hunder som har gått på grunnkurs og som vil inprinte lukten eller jobbe med markeringer. Gjennom søk på en «automatisert» plattform, vil vi lære hunden å lete etter en bestemt lukt. De fleste hunder elsker å søke på plattformen og dette er en super metode å få hunden trigget på et spesifikt luktbile. Kurset passer også for de som bare vil aktivisere hunden og gi den en morsom søkserfaring.

Grunnkurs 2 videregående / søk:
Alle som skal gå videre på del 2, må ha deltatt på grunnkurs 1 eller ha en hund som har grunnforståelsen for søk. Her jobber vi mer med søksutvikling, øker forståelse for generelt søksarbeid og begynner å generalisere søk til romsøk, objekter mm. Vi tilpasser treningen hver enkelt hund / fører og teorien bygger på hva som til enhver tid er aktuelt for gruppa.

Workshop / kurs med eksterne instruktører (spor / søk):
Vi du fordype deg i søk og lære mer, kan du delt på kurs over en eller flere dager. Hundene som deltar på disse kursene vil ha ulike nivåer, men felles for alle er at de har mye drive og er "gale etter belønning".

Vi avholder søk - og sporkurs med SWDI (Scandinavian Working Dog Institute) fra Sverige. Dette tilbudet er for de som vil videre og fordype seg i søksarbeid. Samlingene kan gå over en eller flere dager og hundene må ha kommet i gang med søkstrening eller ha en erfaren eier som vil starte med søksarbeid / spor med hunden. Egner seg meget godt for tjenestehunder / yrkeshunder, men er åpent for alle.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker søkskurs for hund

Vis flere tilsvarende kurs: