Smiing, blomstersmiing



Sted: Raulandsakademiet
          Telemark, Vinje
Kursadresse: Akademiet 2, 3864 Rauland (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 dager
Pris: 7800
Neste kurs: 29.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr innføringskurs i smiing. Målsettingen med kurset er at deltakerne skal lære seg grunnleggende smiteknikker og kunne lage enkle produkter. Kurset skal ha fokus på blomstersmiing.

Innhald:
Lær deg å forme jern etter din vilje! I dette kurset lærer du de grunnleggende teknikkene du trenger for å kunne smi. Vi starter med enkle øvelser for å lære hammerkontroll og få en følelse for jernet. Vi skal gå gjennom grunnleggende smi-teknikkar. Deltakarane skal kunne lag enkle ting som spikre, kroker og beslag, smidde blomster til pynt i hagen og kanskje ein hagekasse eller flaskestativ!

Vi skal prøve oss etter hvert på å smi mer komplekse gjenstander som en lysestake eller hagekasse eller -pynt. Dette er riktig kurs for deg om du er helt ny i faget og vil lære deg smiing helt fra bunn av, og for deg som har smidd litt fra før og vil lære noen nye teknikker, tips og triks for å bli en bedre smed. Undervisningen består i en blanding av demonstrasjoner teori og hjelp undervegs med eget arbeid.

Program:
Under kurset vil vi gå i gjennom:
• Grunnleggende teknikk: Hammerkontroll, Bruk av esse, litt om stål
• Enkle produkter: Spikre og kroker
• Blomstersmiing
• Grunnleggende materialkunnskap og varmebehandling

Lærer: Johannes Barstad
Nettside: johannesgbarstad.wixsite.com/portfolio

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker innføringskurs i smiing. Dette skal i hovedsak være en nybegynnerkurs, men ved interesse av deltakerne kan det gås litt meir i dybden på visse temaer.

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper, så lenge man kan holde i en hammer kan man være med

Kursmateriell:
Læraren har med jern til salgs. Kr. 1000 per person.

Alle må ta med:
• Vernebriller og hørselvern / ørepropper alle vanlige typer vernebriller og hørselvern funker
• Et skinnforkle anbefales, men er ikke nødvendig
• Klær i naturmateriale (helst >80% bomull / ull). Syntetiske ekstiler er svært brannfarlige og skal ikke brukes i smia.
• Hansker er sterkt anbefalt. Tykke Sveisehansker eller liknenede typer skinnhansker anbefales
• OBS! Hansker i syntetisk materiale kan ikke brukes

Vi gjer merksam på:
Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål. Vi reknar med at deltakar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Avmeldingsinformasjon:
Påmeldinga er bindande. Dersom du ikkje kan møte på eit kurs du har meldt deg på, er det viktig at du melder frå skriftleg (e-post eller brev) så fort som mogeleg.

Ein betalar eit depositum på kr 950 ved påmelding av eit kurs. Innbetalt depositum blir ikkje refundert fram til fire veker (28 dagar) før kursstart. Ved avmelding seinare enn 28 dagar før kursstart må heile kursavgifta betalast. Dette gjelder også om det er sjukdom eller andre årsaker.

Ein kan bytte kurs innanfor sama år, men kan ikkje skuve påmeldinga til neste år.

Vis flere tilsvarende kurs: