Småbarnsgruppe for barn 1 - 3 år



Kursarrangør: Kongsberg Kulturskole
Sted: Gamle Badet
          Buskerud, Kongsberg
Kursadresse: Kirketorget 6, 3616 Kongsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager kl 16:00 – 16:35

Vi tilbyr undervisning for småbarnsgruppe for barn 1 - 3 år. Småbarnsgruppa, en videreføring av babysang, er Kulturskolens tilbud for barn fra 1-3 år. Kursene er med mamma eller pappa eller en annen nær voksen.

Barnet meldes inn i Kulturskolen, og er elev hos oss til dere sier opp plassen skriftlig. Gi barnet en god start i livet med sang, regler og bevegelse! Frisk opp de gamle og lær nye barnesanger sammen med ditt barn!

Sang og sangleker har til alle tider vært et selvfølgelig og viktig språk mellom barn og voksne. Men er den levende sangen og leken i ferd med å forsvinne i vår massemedietid? Mange unge foreldre har glemt sangene de lærte som barn. Flytting og andre trekk i samfunnsutviklingen gjør at vi ikke lenger er bundet til musikalsk-kulturelle bånd på samme måte som tidligere. Den overleverte kulturarven i form av rim, regler, bånsuller og stev er kanskje i ferd med å forsvinne. Å synge og leke med barna, på fanget eller ved arbeidet, var tidligere en selvfølge. Vi må arbeide for å finne tilbake tonen: tilpasset vår tids barn og voksne.

Voksne har ofte dårlig selvtillit i forhold til musikken. Den perfekte lyden som strømmer mot oss fra radioer og musikk-spillere har lite til felles med hva hver og en av oss kan prestere ved egen stemmekvalitet og musikalske evner.

Men foreldrenes musikalske utfoldelse er svært viktig for barnet: uansett om vi synes vi er `flinke` i musikk eller ikke. Mors og fars eller andre omsorgspersoners stemme og kropp i rytmisk aktivitet, sang og lek betyr trygghet og glede. For barnet er musikken også et kommunikasjonsmiddel: gjennom musikken kan barnet meddele seg til omverdenen og få svar. `Et barn har hundre språk, men berøves nittini`, sier den italienske pedagogen Luis Malaguzzi. Vi arbeider for å holde liv i barnets og de voksnes musiske språk.

Instruktør er Veslemøy Fjerdingstad

Vis flere tilsvarende kurs: