Slik bygger vi elevenes og studentenes psykiske helse - WbinarKursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Kl 10:00 - 14:00
Varighet: 4 timer
Pris: Fra 1.900

En fagdag med målsetning om å forstå hva som skjer med elever og studenter som sliter psykisk. Og hvorfor de sliter. Og hvordan vi best kan forstå, hjelpe og støtte dem. Og hvilke redskaper og verktøy de trenger.

Litt om webinaret:
Den anerkjente psykologen Trond Haukedal vil gjennom denne fagdagen dele sine erfaringer og åpne sin verktøykasse for deg som jobber i oppfølgingstjenesten på skole, høyskole og universitet, for å gi deg bedre muligheter til å møte de økende psykiske utfordringene til de unge du møter i din arbeidshverdag.

Kursholder:
Trond Haukedal; Psykolog, foredragsholder og forfatter Trond Edvard Haukedal er 61 år. I tillegg til 34 års erfaring som klinisk psykolog har han også 10 års ledererfaring som senterleder i to kjøpesentre i Bergen og som annonsesjef i Bergens Tidende. Han har i over 24 år reist land og strand rundt og formidlet menneskekunnskap, og er kåret til årets foredragsholder og årets kursholder i Norge. Han fikk hedersprisen i 2011; den mest prestisjefylte prisen som gis til foredragsholdere i Norge.

God nok - hjelp til å hjelpe elever og studenter som sliter psykisk: Trond Haukedal, Psykolog, forfatter og veileder i næringslivet:
De senere årene har det blitt et stadig sterkere fokus på tenåringer og unge voksne som blir utslitte og deprimerte fordi de opplever at de må prestere på «alle» områder i livet. Legg til koronakrisen, og vi ser en stor gruppe ungdommer og unge voksne som sliter. Den anerkjente psykologen Trond Haukedal brenner særlig for disse unge. Han vil gjennom denne fagdagen åpne sin verktøykasse for deg som jobber i oppfølgingstjenesten på skole, høyskole og universitet, for å gi deg bedre muligheter i din arbeidshverdag. Som kliniker i over 35 år har jeg kommet tett på enkeltmennesker i alle aldre. Gode, ansvarsbevisste, snille og omsorgsfulle mennesker som har en tiltagende følelse av å ikke strekke til eller være god nok. I dag møter jeg spesielt «Generasjon prestasjon» som sliter med stress, slitenhet, demotivasjon og et gradvis mindre optimistisk fremtidshåp. Når vi ikke føler oss elskbare så kompenserer vi med beundring og ytre orientering som gir tomhet i stedet for trygghet, forklarer Trond Haukedal.

Noen sentrale deltemaer på fagdagen:
• De unge er mer opptatt av hva de gjør enn hvem de er. Hvilke konsekvenser får dette for identitet, selvbildet og personlig utvikling?
• «Personlig omsorgssvikt» - når negative tanker og følelser tar overhånd og vi ikke liker oss selv.
• Betydningen av «psykisk trygghet».
• Sterk resultat- og selvtillitsorientering skaper selvbildestress. Hvilke grep kan vi ta ?
• Forholdet mellom indre og yte motivasjon.
• Om mentalisering, sosial kompetanse og relasjonskvalitet.
• Verktøy for stressmestring, personlig utvikling og det å bygge selvfølelse.

Fagdagen skal gi oss tilbake troen og håpet, gjennom aktuelle, tydelige og inspirerende tanker og perspektiver slik at ting faller på plass. Vi forstår fornuftsmessig at vi egentlig er gode nok, men at det er følelsene våre, prioriteringene våre og våre vaner som er litt i utakt med våre behov og verdier.
Denne fagdagen vil være svært velegnet for alle som ser de trenger enda mer kunnskap om og forståelse av hva som skjer; og gode redskaper til å komme ungdom og unge voksne enda bedre i møte .

Målgruppe:
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.