Slepp oss til! - vegen til djup læring - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr nettkurset "Slepp oss til!" - vegen til djup læring. Korleis gje elevane ei aktiv rolle i eiga læring og utvikling? Fagfornyinga legg opp til så stor grad av elevmedverknad at me kan snakka om ei ny elevrolle.

Innhald:
Elevane skal ta del i planlegging, gjennomføring og vurdering av læringa, og ikkje minst skal dei overvake læringa si. Kvifor svarar så mange norske elevar i elevundersøkinga at dei opplever liten grad av medverknad? I dette kurset ser me på verktøy som kan brukast i elevsentrert læring, samstundes som det vert lagt vekt på at djup læring og den aktive elev er to sider av same sak. I dette nettkurset vert det lagt opp til aktiv læring i praksis og kurshaldar gir deg svar på kva djupnelæring er. Kursdeltakarane deltek i opplegg og øvingar som dei kan bruke sjølv med eigne elevar.

Agenda:
• Elevmedverknad, kvifor og korleis
• Elevsentrert læring
• Djupnelæring i praksis
• Elevaktiv vurdering

Kursholdar: Helge Resaland

Helge Resaland er lektor i religionsdidaktikk, og har over 20 års erfaring som lærer, fra grunnskole, videregående og høgskole. Ved siden av lærerjobben har han de siste 5 årene jobbet med skoleutvikling, først i forbindelse med «ungdomstrinn i utvikling», så med fagfornyelsen. Helge har i dag halv stilling som pedagogisk rådgiver i Sogndal kommune, og treffer i sin hverdag mange skoleledere og lærere. Han var tidlig ute med å undervise etter de nye læreplanene, og bruker egen og andres erfaring til å peke på utfordringer og muligheter.