Skrive-retreat på Sicilia



Kursarrangør: Kristin Flood
Sted: Sicilia
          Utlandet, Italia
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr skrive-retreat i en liten landsby på Sicilia. Her har du tid og ro til å jobbe med manuset ditt. Holder du på med et skriveprosjekt, men får sjelden tid til å arbeide med det? Har du en bok-idé som du aldri har ryddet plass for å skrive ned?

Drømmer du om å skrive en roman, en diktsamling eller en fagbok? Da har du en anledning til å realisere din drøm med oss. Vi inviterer til en ukes skriveretreat (ikke et skrivekurs) på Sicilia, i en liten landsby ikke langt fra berømte og glamorøse Taormina. I disse idylliske omgivelsene, og med svimlende utsikt til vulkanen Etna og Middelhavet, kan også du få inspirasjon, tid og ro til å jobbe. Vi har tilrettelagt detaljene slik at du kan konsentrere deg om en ting: skrive.

Program:
kl 07:00 - 08:00, Individuell frokost.
kl 08:30, Vi møtes til dagens oppvarming: morgen-meditasjon og forberedelser til dagens skriving.
kl 10:00, Individuell skriving.
Restaurantene er åpne for lunsj kl 12:30 - 14:00. Det finnes flere små restauranter i nærheten. Utenfor restaurantenes åpningstider er det mulig å få en matbit i landsbyens små kaffebarer.
kl 18:00, Vi møtes og gjennomgår dagens skriveøkt, utfordringer, problemer, opplevelser. Alle vil få anledning til å snakke om sitt prosjekt, dele skriveprosessen og stille spørsmål. Veiledning og support.
kl 20:00, Fellesmiddag

Fram til i dag har denne landsbyperlen på Sicilia vært Kristin Floods ’hemmelige’ skrivested. Hun har selv sittet her ved foten av Etna og skrevet flere av sine bokmanus og opplevd hvordan skjønnheten og kraften i omgivelsene har inspirert skriveprosessen. Hun vet også hvor viktig det er å ha lange skriveflater for å kunne fordype seg i et manuskript. Nå har hun valgt å dele det vakre stedet med andre skrivelystne og, sammen med forfatterkollega Merle Levin, tilrettelegge en uke for andre som trenger å arbeide med et prosjekt.

Frodige Sicilia:
Sicilia er frodig på alle vis - atmosfæren og menneskene byr på gjestfrihet, åpenhet, varme og lidenskap. Mat og vin er utsøkt. De lokale rettene er laget med stolthet og omhu. Den lille byen Taormina ligger en kort kjøretur unna der vi bor. Byen er kjent for å være Sicilias mest glamorøse - blant annet på grunn av sin kjente filmfestival - og var gjennom mange tiår et trekkplaster med kjendiser og filmstjerner som spankulerte i gågatene. Sicilia er også kjent for filmen “Gudfaren” og mafiaen er ennå i dag et uløst problem.

Etna:
Å sitte og skrive et steinkast fra en levende vulkan, som både ryker og regelmessig spruter lava, er en opplevelse for livet. Å være så nær slike voldsomme naturkrefter inspirerer den kreative prosessen. Også resten av panoramautsikten er en fryd for sjel og sinn: det turkisblå Middelhavet med store og små strender, små landsbyer som klynger seg til fjellsidene, greske templer og middelalderslott. Ikke rart at kjente forfattere og kunstnere, særlig de siste hundre årene, har falt for disse omgivelsene. Både Roald Dahl, Faulkner, Bertrand Russell, D. H. Lawrence og mange fler har sittet ved foten av vulkanen Etna og kom i skriveflyt. Snart gjør du det også!

Skriveretreaten inkluderer:
• Seks dagers undervisning
• Overnatting (betales separat)
• Skrivecoaching
• Tilrettelegging - lokal transport, måltider, utflukter

Ikke inkludert:
• Flyreise til / fra Catania
• Minibuss fra / til flyplassen i Catania
• Måltider (den som ønsker å delta på fellesmiddag om kvelden betaler ca. 30 euro for måltidet)

Flyreisen:
Vi anbefaler å fly til Catania. Herfra organiserer vi transport til vår lille landsby. Det finnes ulike tilbud av flyvninger Oslo - Catania. Du kan for eksempel fly med Lufthansa via Wien og med KLM via Amsterdam. Vi anbefaler å bestille fly snarest etter påmelding.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker skrive-retreat på Sicilia

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Jeg reiste for å få tid til skrivingen, men det fantastiske opplegget på Sicilia viste seg å forløse både prosjektet og meg selv som skribent.
- Ulla A.

Skriveuka på Sicilia ga meg den inspirerende dytten jeg trengte for å fullføre boka mi.
- Anette R.