Skatte- og avgiftsrett - årets sydenkurs 2019Kursarrangør: Skattebetalerforeningen
Sted: Gran Canaria
          Utlandet, Spania
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 8 dager
Pris: 10.990

Skattebetalerforeningen har gleden av å invitere deg med til Gran Canaria i november til en uke fylt med spennende faglig innhold og forhåpentligvis sol og fritid. Bli med på vårt sydenkurs!

Vårt kurshotell, Lopesan Costa Meloneras Resort, Corallium Spa & Casino, er et elegant og vakkert hotell med høy standard og smakfullt innredede rom og suiter.

Les mer om hotellet og kurset
Hotellet ligger nær stranden og sanddynene i Maspalomas. Hvis du følger den fine strandpromenaden rett nedenfor hotellet, kan du gå helt bort til San Agustin – en strekning på rundt 8 kilometer hver vei. Blir du i stedet værende i Costa Meloneras kan du nyte badelivet i ett av hotellets fire bassenger. Disse ligger alle i en stor og vakker hage. Her finner du det meste du trenger for et behagelig opphold!

Kursdagene er lagt opp slik at deltakerne har fri midt på dagen. I tillegg arrangeres det strandparty og vi har en festmiddag den siste kursdagen.

Oversikt over faglige temaer
• Det årlige skattekurset – nyheter og endringer innen skatt, avgift, regnskap, revisjon og bokføring samt endringer i selskapslovgivningen for 2019 og 2020.
• Pensjon og pensjonssparing – Pensjon etter folketrygden, hvordan beregnes pensjon etter gammel og ny ordning, Annen pensjonssparing og hvilke råd kan og bør vi gi våre kunder og hva må vi som rådgivere være særlig oppmerksom på?
• Skatt på formue – Hva er brutto formue og hva er gjeld? Særlig om verdsettelse av fast eiendom, fordringer og aksjer. Hva er viktig å passe på for våre kunder og hvilke grep kan brukes for å holde formuesgrunnlaget lavest mulig?
• Aktuelle avtaler for næringsdrivende – hvordan skape mersalg og gi råd om denne typer avtaler? I kurset vil vi gå gjennom de avtalene som er mest relevante for de fleste næringsdrivende og gi råd og tips om hvordan regnskapsfører kan gi råd, hva regnskapsfører ikke kan gi råd om, og hvordan fortrinnsvis selge inn tjenestene. Avtaler som er aktuelle er oppdragsavtalen, vedtekter for AS, leieavtaler, ansettelsesavtaler, rådgivningsavtaler og tilbudsbrev.
• Ny arvelov – Vi gjennomgår arvelovgivningen med utgangspunkt i ny arvelov. I denne sammenheng ser vi på hva den enkelte kan/bør gjøre av endringer som følge av den nye loven. Vi ser blant annet på:
• Endringer i arvelovgivningen
• Hvordan tilpasse seg den nye arvelovgivningen på best mulig måte
• Grunnleggende arverett etter den nye loven
• God regnskapsføringsskikk 2019 – Vi ser på aktuelle endringer i og erfaringer med GRFS og GDPR den siste tiden. Vi ser også på hva Finanstilsynet har fokus på ved tematilsyn og stedlige tilsyn for tiden, og hva Datatilsynet legger vekt på ved praktiseringen av GDBR direktivet.
• Regnskap og bokføring 2019 – Eventuelle endringer i regnskapsloven gjennomgås. Hvilke krav stilles til kassasystemer iht kassasystemlova? Vi gjennomgår hovedpunktene.
• Vanlige feil og konsekvensene av feil.
• Hvilke punkter syndes det mest mot i bokføringsregelverket og hvilke følger får det?
• Bokføringsbestemmelsenes krav til oppbevaring – hvordan og hvor?

Målgruppe for kurset

For revisorer:
For regnskapsfører:
For advokater: