Sikkerhetsregel nr 1: Ta først på egen maske før du hjelper andre



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Clarion Hotel Ernst
          Vest-Agder, Kristiansand
Kursadresse: Rådhusgata 2, 4664 Kristiansand (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 kveld
Pris: 1.995

Dette er et kurs i samarbeid med Mennesket i Fokus. Jobber du med mennesker er du selv et vesentlig verktøy. For å være fokusert og bevisst tilstede i det som skjer, har du som det gode verktøyet du er, ansvar for påfyll og vedlikehold.

Innhold:
Kurset har en fin kombinasjon av forelesning og praktiske oppgaver der deltagerne blir involvert på en god og ivaretagende måte. Den enkle modellen og metoden kan praktiseres umiddelbart etter kursets avslutning. TEFT-metoden gir et felles rammeverk og er et verktøy som kan brukes av alle, både profesjonelt og privat. Den hjelper den enkelte deltager lettere ut av sonen for negativt og skadelig stress og inn i sonen for mestring, overskudd, glede og mening. TEFT = Trygghet - Emosjonell intelligens - Følelser - Tillit.

Formål med kurset:
Lære en modell for kommunikasjon som kan hjelpe deg til å:
• Sette grenser på en tydelig og god måte
• Gi slipp på dårlig samvittighet
• Sette den andre i fokus, uten å miste deg selv
• Se og ivareta dine egne styrker og ressurser

Forelesere: Anne Grete Lund og Randi T. Nordvik

Anne Grete Lund er utdannet fysioterapeut og TFT-terapeut. Hun har lang har erfaring i arbeid med læringsmiljø, behandling og tiltak knyttet til barn, ungdom og voksne med spesielle tilretteleggingsbehov. Kjernen i kompetansen er filosofien Aktiv Læring. Anne Grete Lund er en hyppig benyttet fagperson til veiledning, foredrag og kurs. Hun brenner for å bistå andre med enkle, konkrete, praktiske og gjennomførbare løsninger i hverdagen. Hun jobber nå som daglig leder i Megia AS og som foreleser for Mennesket i Fokus på kurs rettet mot hjelpere i ulike roller.

Randi T. Nordvik har bakgrunn fra næringslivet innen markedsføring, salg og ledelse. Med ønske om å bidra til forebygging av negativt stress og utbrenthet startet hun for 15 år siden på videreutdannelse innen relasjonsledelse, livsveiledning, coaching, motivasjon, stressmestring, kommunikasjon, samlivsterapi PREP og BUFFER, samt konflikt- og krisehåndtering. Hun er gründer av firmaet Mennesket I Fokus og jobber med personlig veiledning / livsveiledning, samlivsterapi, kurs- og foredrag.

Målgruppe for kurset:
For deg som opplever utfordrende menneskemøter, forventningskrav og stress, og som ønsker å være et best mulig verktøy for å mestre krav og utfordringer i jobb og privatliv.

Eksamen / sertifisering:
Deltagerne får TEFT-modellen og kursbevis utlevert ved kursslutt