Sesam grunnkursKursarrangør: Bouvet
Sted: Bouvet-huset
          Oslo, Majorstuen
Kursadresse: Sørkedalsveien 8, 0369 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 2 dager
Pris: 8.900

Sesam grunnkurs vil ta deg igjennom hvordan du gjør integrasjoner med data i fokus. Her lærer du deg hvordan du bruker SESAM Digital Integration Hub som verktøy for å integrere flere ulike systemer.

Innhold:
I kurset vil du lære deg å konfigurere via administrasjonsgrensesnittet i SESAM for å eksportere, transformere, og laste opp data til/fra systemer gjennom å bruke SESAMs eget ETL-språk: DTL. Videre vil du få et innblikk i hvordan vi på Sesam tenker når vi starter datadrevne integrasjonsprosjekter.

Du vil lære om:
• Hva datadrevet arkitektur og hvordan skiller den seg fra andre modeller
• Hvordan du konfigurerer SESAMs integrasjonsplattform til å koble til eksterne systemer
• Hvordan du kobler og transformerer data i integrasjonsplattformen

Arbeidsform på kurset:
Kursflyten vil være først en del teori, så praktiske eksempler som underbygger det vi gått gjennom i teorien. Det vil være flere praktiske eksempler og mye tid for å bli kjent med DTL og editoren som Sesam bruker.


Kursinstruktører: Akanksha og Philip

Akanksha har jobbet med integrasjoner i snart 7 år i flere ulike bransjer. Før Sesam jobbet hun fire år for DNB, i komplekse integrasjonsprosjekter. Hun er rett og slett sylskarp og drivende flink, og hun har sørget for god struktur i kursene. Kursdeltakere forteller at Akanksha er veldig god på å fortelle vanskelige ting på en enkel måte, så alle kan forstå det. Så ikke vær redd for å stille henne spørsmål underveis i kurset.

Philip har jobbet i fem år med integrasjoner, både inhouse og som konsulent. Før Philip startet i Sesam, jobbet han flere år med ikke-data-drevet integrasjoner hos Post Nord. Da han hørte om Sesam, ble han veldig interessert i Sesam. I dag er Philip en engasjert og populær konsulent ute hos våre kunder. Kursdeltakere elsker Philip for sin positive innstilling, og pedagogiske måte å lære bort til andre.

Målgruppe for kurset

Alle utviklere som er interessert i hvordan man kan gjøre integrasjoner på en fremtidsrettet måte. Arkitekter med teknisk bakgrunn som vil vite mer om hvordan datadrevet integrasjon med SESAM kan gjøres.

Forkunnskaper:
• Deltakere burde være kjent med minst et utviklingsspråk
• Det er en fordel å kunne Java, Python, .NET.
• Fint med kjennskap til SQL og utvikling av / mot API / Webservice

Kursspråk:
• Kurset holdes på engelsk