Sertifisert sommelier - online



Kursarrangør: Academy Online
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: Tilgang til kurset i 1. år
Pris: 29.950

Vi tilbyr utdanning som sertifisert sommelier som onlinekurs. I løpet av kurset vil du lære om vin og mat i kombinasjon og om å jobbe profesjonelt med drikke. Du vil lære det grunnleggende om vindyrking, vinproduksjon, viktige vinproduserende områder rundt om i verden.

Litt om utdanningen:
Du vil lære om klassifiseringssystemer, druer, viner og stiler samt hvordan du prøver å analysere vin gjennom en profesjonell vinsmakingsmetodikk. Etter å ha fullført eksamen kan du søke om medlemskap hos den svenske Sommelierforeningen (SSF) for å delta i deres aktiviteter. Du har også et veldig godt grunnlag for å ta WSET Step 3-eksamenen dersom du ønsker å gjennomføre opplæringen på internasjonalt nivå. Vinsmaking av representative vinstiler fra hele verden vil bli utført hjemme i henhold til instruksjoner.

Du vil lære viktige deler angående arbeidet på restaurant eller vinbar som serveringsteknikk, kundeservice, salgsteknologi og service. Utdanningen dekker også andre drikkevarer som øl, brennevin, te og kaffe. I Norge og internasjonalt er etterspørselen etter kompetente sommelierer stor ettersom stadig flere restauranter og hoteller satser på et bredt og variert utvalg av drinker. Vinkelnere er også etterspurt av bl.a. Vinmonopolet og de store importørene av vin, øl og brennevin som eksperter på innkjøp av riktig type drikke og sortiment, men også for å finne leverandører.

Sommelierutdanningen kobler teori med verdifull praksis for å gi deg en samlet kunnskap om vin og et helhetlig syn på sommelierfaget hvor også forretningssans og lønnsomhet er viktige komponenter. Etter fullførte studier er du godt forberedt for arbeid både i Norge og internasjonalt. Sommelierutdanningen er en bred yrkesutdanning som også åpner for andre roller i drikkevarebransjen, som innkjøpere, formenn og selgere.

Kursportalen:
Utdanningen inneholder 5 ulike moduler hvor du ved hjelp av filmer, kurslitteratur, praktisk arbeid, øvelser og oppgaver fordyper deg i hvert område. I løpet av studietiden vil du være i kontakt med kursleder ved spørsmål og tanker rundt kursmateriellet og ved tilbakemelding på oppgavene dine. Interaktivitet via e-post og telefon.

Kursplan:

Sommelier 1. Historie og vinproduksjon:
• Sommelierens rolle
• Historien og distribusjonen av vin i verden
• Anatomi av vindyrking, druer og vinstokker
• Vingårdssykdommer og beskjæringsmetoder
• Vinproduksjon (hvit, rød og rosévin. Musserende vin, forskjellige metoder, sukkernivåer)
• Vin og økologi:
• Biodynamisk og økologisk landbruk, naturvin
• Tilsetningsstoffer i vin
• Defekter i vin
• Nedleggelser
• Øvings- og innleveringsoppgaver

Sommelier 2. Smakningsmetodikk:
• Hva påvirker karakteren til en vin
• Våre sanser og smaker
• Hvordan oppstår aromaer og smaker i vin
• Testmetodikk - praktiske tips
• Testmetodikkanalyse
• Visuell analyse (gjennomsiktighet, viskositet, farge, bobler)
• Duftanalyse (intensitet, kompleksitet, beskrivelse)
• Primære, sekundære og tertiære dufter

Duftfamilier:
• Floral & Fruity / Earthy & Mineral
• Tre og krydder / Animal & Medicinal
• Smaks- og aromaanalyse
• Mykhet: Sukker, alkohol, polyalkoholer
• Hardhet: syre, tanniner, mineralitet
• Intensitet, struktur, lengde, utvikling
• Sluttvurdering: Kvalitet & harmoni
• Skjematisk oversikt og terminologi til bruk i vinsmaking
• Øvings- og innleveringsoppgaver

Sommelier 3. Gamle verden, regioner, druer og viner:
• Historie og stil Gamle verden
• Vinklassifiseringer Europa (Frankrike, Italia, Spania, Tyskland)
• Land, druer og viner, områder:
• Frankrike (Bordeaux, Burgund, Champagne, Rhône, Loire, Alsace)
• Italia (Piemonte, Toscana, Veneto, Sicilia / Sør-Italia)
• Spania og Portugal (Spania: Rioja, Priorat, Ribera del Duero. Portugal: Duoro-dalen)
• Tyskland og Østerrike (Tyskland: Mosel)
• Grønne druer: chardonnay, sauvignon blanc, riesling
• Blå druer: pinot noir, cabernet sauvignon, merlot, syrah, grenache, sangiovese, nebbiolo
• Øvings- og innleveringsoppgaver (vinsmaking)

Sommelier 4. Nye verden, vekstland. Regioner, druer og viner:
• Historie og stil - Nye verden
• Vinklassifiseringer
• Land, druer og viner, områder:
• Nord-Amerika (California, Oregon, Washington)
• Australia og New Zealand
• Sør-Amerika (Argentina og Chile)
• Sør-Afrika
• Fremvoksende vinland (Øst-Europa - Ungarn, Georgia, Slovakia, Slovenia)
• "Nye" vinland:
• England, Skandinavia og Sverige som vinland
• Innleveringsoppgaver (Vinsmaking) og øving

Sommelier 5. Sommelierprofesjonen, andre drikker, vin og mat:
• Å jobbe som sommelier
• Serveringsteknikk: åpne vin- og champagneflasker, dekantering og lufting, serveringstemperaturer, vinglass, serveringsmengde.
• Service: kundeservice, mersalg, faglig etikk
• Dessert og sterkvin: portvin, sherry, madeira
• Avec & digestif: cognac, armagnac, frukt- og bærdestillater, calvados, likører, rom, whisky
• Øl og cider
• Kaffe og Te
• Mat og drikke i kombinasjon: grunnsmaker, forskjellige måter å matche
• Innkjøp av vin, prissetting
• Å bygge en vinliste, vin på glass
• Å administrere en vinkjeller, lagring og lagring av vin
• Informasjon om Sommelierforeningen
• Avsluttende eksamensoppgave

LES WSET trinn 3 - etter at du fullt Sommelier-trening:
Etter å ha fullført eksamen kan du søke om medlemskap hos den Svenska Sommelierföreningen (SSF) for å delta i deres aktiviteter. Du har også et veldig godt grunnlag for å ta WSET trinn 3-eksamen dersom du ønsker å gjennomføre utdanningen på internasjonalt nivå. Academy Online tilbyr i samarbeid med The Good Wine Habit WSET trinn 3 (på engelsk) etter endt utdanning.

Registrering:
Vi må motta din påmelding skriftlig via kontaktskjemaet. Angi hvilken yrkesutdanning eller kurs du viser til. Velkommen til å registrere deg og la din vellykkede reise starte med oss! Hvis du har spørsmål før du registrerer deg, send e-post til info(at)academyonline.no.

Tilgang:
Du har tilgang til hver av modulene i din utdanning i 1. år etter at du har startet respektive modul.

Prisen inkluderer:
• Skjermopptak av foredrag samt bilder
• Øvingsoppgaver
• Innleveringsoppgaver
• Kontinuerlig støtte via e-post og forum
• Utstedelse og utsendelse av sertifikat / diplom

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker utdanning som sertifisert sommelier

Eksamen / sertifisering:
Etter gjennomført og fullt betalt utdanning med godkjente resultater på alle innleveringsoppgaver får du sertifikat eller diplom.