Seilkurs - nybegynner helgKursarrangør: Nautic Norway AS
Sted: Hjellestad Marina
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Hjellestadveien 313, 5259 Hjellestad (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Fredag 15:00 - søndag 17:00
Varighet: 1 helg
Pris: 3.985
Neste kurs: 17.04.2020 | Vis alle kursdatoer

På våre nybegynnerkurs lærer dere å manøvrere en seilbåt for motor og under seil. Dere får trening i å legge til og gå fra kai, samt lærer enkle fortøyningsmetoder.

Dere får opplæring i enkel bruk av sjøkart og navigasjonsutstyr, samt en gjennomgang av båt og utstyr. Videre vil nybegynnerkurset selvfølgelig også ta for seg grunnprinsippene med seiling. Dere lærer seiltrim og hvordan man rever i tide.

Fremmøte:
Fremmøte på Hjellestad kai (Sandringham), fredag, klokken 15:00. Veiforklaring: Kjør mot Flesland, følg skiltene til Hjellestad og kjør like til Hjellestad kai. Kursbåten ligger ved flytebryggene like foran butikken, og instruktøren er ved båten for å ta imot deg. Kurset avsluttes også på Hjellestad ved Sandringham, søndag, kl 17:00. Du vil finne parkering til bilen i området like før butikken. Dersom du ikke kommer med bil, ta buss til Hjellestad (går fra Bergen buss stasjon), og gå av ved Hjellestad kai.

Proviantering:
Nautic Norway organiserer felles proviantering for deltakerne og instruktøren på kurset, utgiftene deles mellom kursdeltagerne (ca 500 kroner pr deltager). Gi tilbakemelding til oss på forhånd om det er ting du ikke eller tåler!

Målgruppe for kurset

Alle er velkomne

Forkunnskaper:
• Ingen forkunnskaper er nødvendig

Kursmateriell

Tips til hva du treger å pakke:
Pakk i en bag, som kan stues bort (ikke koffert eller harde reisevesker) - Regntøy eller seilklær er en nødvendighet! - Vanntette sko gummistøvler, husk det er viktig å ha sko som ikke er glatte. Skoene MÅ ha lys såle.

Husk varmt tøy. Den beste bekledningen du kan ha på sjøen er, ull innerst, deretter fleece og tilslutt vindtett utenpå. Lue og votter / hansker er kjekt å ha på kalde dager. Ha med tørre klær, slik at du til enhver tid kan være tørr og varm, det er veldig viktig for trivsel og læring. Ta med sovepose / dyne med trekk.

• Utgifter til mat kommer i tillegg
• Seilklær kan leies for 300 kroner pr sett

Eksamen / sertifisering

Etter fullført kurs vil du få tilsendt kursbevis

Vis flere tilsvarende kurs: