Sanseloftet for barn og ansatte i skoler (5 - 7 klasse)



Sted: Akershus, Bærum / Sandvika
Akershus
Kursadresse: Sandviksveien 130, 1365 Blommenholm (kart)
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 dag
Pris: 4.500

Besøk vårt kunst-sanseloft, skap en sommerfugl i det internasjonale kunstprosjektet sommerfugleffekten med barns tanker om Korona, lær om kunst som redder havet og skap dine egne skulpturer. En unik kunstopplevelse til barn og ansatte i skoler, på Sjøholmen Barnekunsthus i Sandvika!

Innhold:
Vår kunsthistoriker Mette Torstensen møter elevene og forteller om huset og livet for 100 år siden. Deretter vises en presentasjon om Sommerfugl-effekten - et internasjonalt prosjekt der vi samler barns tanker om korona-tiden som printes ut i metallsommerfugler og som igjen flyr ut og lander et sted med en QR kode, som fører inn på en webside (www.sommerfugltanker.com), der barnet som finner sommerfuglen igjen kan laste ned og designe / fylle ut sin sommerfugl med sine tanker om Korona. Elevene vil få hver sin sommerfugl som de skrive på engelsk sine tanker om Korona, som inngår i prosjektet.

Deretter går vi opp og oppdager det 400 kvm store Sanseloftet gjennom en hage - der 9 rom med ulike tablåer gjør at barna vil kjenne på følelser i seg selv, være med å lage kunst og leke, ha rollespill, se, høre, lukte, utforske og trigge fantasien og kreative egenskaper. Her vil klassen deles i grupper der hver gruppe skal svare på spørsmålene til hvert av rommene som går på ulike filosofiske betraktninger.

På vei ut hilser vi på en kunstner i sitt atelier og ser hva en kunstner kan gjøre (keramikk, foto, billedkunst og skulptur). Elevene har en pause med frilek og lunsj i gapahukene og i hinderløypa. I økt 2 prater og ser vi på kunsten under vann som er med på å redde havet, og avslutter med å lage våre egne skulpturer i leire. Har man med en Ipad, kan man oppleve skjulte skatter i vår digitale kunstpark; der kunstverk dukker opp som Pokemon gjennom en app.

Pris:
kr 4.500,- for en dag mellom kl 09:00 - 14:00 (kan tilpasses både i pris, tid og antall)

Målgruppe for kurset:
Passer for barn og ansatte i skoler (5 - 7 klasse)

Antall deltagere:
• Opptil 30 barn / ett trinn kan også komme og deles i to

Vis flere tilsvarende kurs: