Samfunnskunnskap - nettstudie (tilgang 12 mnd)



Kursarrangør: K2 utdanning
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: Tilgang til kurset i 12 måneder
Pris: 4500

Vi tilbyr kurs i samfunnskunnskap som nettstudie. I faget samfunnskunnskap (tidligere samfunnsfag) lærer du om arbeidslivet og får innsikt i norsk og internasjonal politikk, økonomi og kultur. Samfunnskunnskap er et av et av de 6 fagene du må ha for å få generell studiekompetanse ved 23/5 regelen.

Innhold:
Du kan også velge faget for å forbedre karakteren din. Gjennom varierte leksjoner ser vi på grunnleggende demokratiske verdier som medbestemmelsesrett, likestilling, ytringsfrihet og menneskerettigheter. Kurset gir øvelse i samfunnskritisk tenkning, digital dømmekraft og etisk bevissthet. Du lærer om bærekraftig utvikling og hvordan mennesker samarbeider, organiserer seg og tar avgjørelser i samfunnet. Hvordan havnet verden egentlig i en klimakrise? Og hva gjør politikerne for å redusere utslippene?

Kurset er delt opp i følgende temaer:
• Identitet
• Kultur og samfunn
• Arbeidsliv og personlig økonomi
• Politikk og demokrati
• Verdenssamfunnet

Gjennomføring av nettstudier:
Du bestemmer hva, hvor og når du vil lære. Her får du varierte leksjoner i form av tekster, video, quiz, podcast, veiledning og oppgaver. Du har alltid kontakt med din personlige lærer hos K2. Målet er å gjøre deg best mulig forberedt til eksamen.

Din digitale læringsplattform:
Den nettbaserte læringsportalen til K2 er tilpasset både mobil, nettbrett og pc. Det gir deg enkelt tilgang til å studere faget på en engasjerende og spennende måte, uansett hvor du er.

Støtteordning:
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Lånekassestøtte:
Utdanningen er godkjent i Lånekassen. Søk direkte via lanekassen.no

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for deg som skal studere på høyskole eller universitet og:
• Trenger studiekompetanse og er 23 år eller eldre
• Ønsker å forbedre karakterer fra videregående skole
• Trenger faget for å søke autorisasjon eller fratrekk mot fagbrev

Forkunnskaper:
• Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring
• Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig

Kursmateriell:
Krav til utstyr: Som deltaker på K2 Nettstudier kan du bruke både mobil, nettbrett og pc når du tar kurset. Til eksamen må du ha tilgang til pc. I tillegg trenger du pc-versjonen av Office eller tilsvarende programmer.

Eksamen / sertifisering:
Som deltaker ved K2 er du privatist og må ta eksamen i fagene for å få karakter. Eksamen i samfunnskunnskap er muntlig. Oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.